Tippek az egészséges bőr érdekében

A szép és egészséges bőr tükröt tart szervezetünk jó működésének. Sok esetben a betegségek tünetei elsőként az arc bőrén láthatóak, így figyelmeztető szerepe is van bőrünk állapotának. Figyeljünk hát jobban az arcbőr üzeneteire, és fordítsunk nagyobb gondot a bőrápolásra. Mivel tudjuk segíteni a bőrünk ragyogását? Ehhez nyújtunk néhány tippet az alábbiakban.

Az egészséges bőr karbantartása

Miután a bőrünk típusa egyénenként változó, mindenkinek másra van szüksége ahhoz, hogy annak állapota ideális legyen. Az alábbi javaslatokat érdemes megszívlelni bőrtípustól függetlenül:

  1. Kizárólag bőrünknek megfelelő bőrápoló termékeket használjunk. Ha szükséges, kérjük ki előzetesen kozmetikus, vagy bőrgyógyász szakorvos véleményét.
  2. Az arcápolás napi rutint igénylő feladat, melyet gondosan, finoman kell végezni. Kerüljük a gyakori arcradírozást, durva hámlasztást, erős dörzsölést. A krémeket enyhén masszírozva vigyük be a bőrbe, kisimítván a ráncokat.
  3. Szennyezett kézzel ne nyúljunk az arcbőrhöz.
  4. Invazív sebészeti beavatkozások helyett ügyeljünk az egészséges életmódra, mely a bőr öregedése elleni küzdelem legjobb módja.
  5. Kerüljük a túlzott alkoholfogyasztást és a dohányzást, melyek dehidratáló hatásúak, így elősegítik a bőr öregedését.
  6. Táplálkozzunk egészségesen, fogyasszunk rostokban gazdag zöldségeket, teljes értékű gabonákat. A tápanyagban szegény ételektől a bőr fakóvá, rugalmatlanná válik.
  7. Csökkentsük minimálisra a gyorsételek és a cukortartalmú élelmiszerek fogyasztását. Különösen a pattanásos, zsíros bőrűek tartózkodjanak a sok csokoládé fogyasztásától, mert az csak ronthat a helyzeten.
  8. A megfelelő vitaminbevitel elengedhetetlen. A napi szintű C-vitamin fogyasztása például kulcsszerepet tölt be a ráncosodás megelőzésében. A bogyósgyümölcsök (málna, eper, áfonya, stb) különösen sok antioxidánst tartalmaznak.
  9. A túlzott kávézás nem kedvez bőrünk vízháztartásának. Érdemes inkább az antioxidánsokban és polifenolokban gazdag zöld teát fogyasztani, mely javítja a bőr oxigén -és vérellátását.
  10. Figyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra, főként tiszta víz formájában.
  11. Ne feledkezzünk meg az aktív mozgásról, mely vitalizálja egész szervezetünket, karbantartja fizikai és mentális erőnlétünket.
  12. Az alvás minőségére kevesen fordítanak figyelmet, pedig a bőr éjszaka regenerálódik. A kialvatlanság nyomot hagy az arcbőrön, a szem alatti karikák mindent elárulnak.
  13. A nap káros sugaraitól télen-nyáron érdemes védeni magunkat megfelelő fényvédő termékekkel.

Megelőzés mindenekelőtt

A legfontosabb teendő az arcápolás során a bőrünk igényeinek kielégítése személyre szabott termékek használatával, és a bőrünk problémáira adekvát terápiát alkalmazni. A nem múló tünetek esetén ne habozzunk szakemberhez fordulni a komolyabb károsodások elkerülése érdekében.

Rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk a holisztikus terápiás kezelésekre. Különféle esztétikai kezelésekkel biztosítjuk a megújulás lehetőségét, amennyiben nem elégedett arcbőre megjelenésével. Szeretne látványosabb, de sebészeti beavatkozás nélküli bőrmegújító kezelésekkel tenni érte? Kérjen személyre szabott tájékoztatást kollégáinktól, forduljon hozzánk bizalommal.

További cikkeink

Véraláfutások a bőrön

A bőrünkön megjelenő foltosodás, véraláfutások aggodalmat szülhetnek, így érdemes mielőbb utánajárni, hogy ártalmatlan jelenség áll-e a háttérben. Miután a bőr a külvilág felé teljesen védtelen, így a foltok megjelenhetnek külső

Elolvasom >>

Mitől zsíros a bőröm?

Mitől lehet ilyen zsíros a bőröm? – kérdezik sokan elkeseredve. A zsíros bőrről mindenkinek a pattanások és a csillogó orcák jutnak eszébe, pedig bőrünk megjelenése erről sokkal többről árulkodik. A

Elolvasom >>

Mitől száraz a bőr?

Mitől lehet száraz a bőr? Az arc bőrének típusa egyénenként eltérő lehet. Van, akinek a zsíros bőrével gyűlik meg a gondja, míg másoknak a száraz bőr jelent problémát. Ebben a

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!