Védekezés a petyhüdt bőr ellen

Mitől lehet petyhüdt a bőr? Ahogy mondani szokták, az idő vas foga nem kímél. A kor elsősorban a bőrünkön, annak feszességén mutatkozik meg, mivel az évek múlásával a bőr feszessége fokozatosan csökken. Ez a folyamat sajnos kivédhetetlen, de rendelkezésre állnak már olyan módszerek, melyek a petyhüdt bőr feszesítésére kiválóan alkalmasak.

A bőr öregedése élettani folyamat

Nagyjából 25 éves korunkban a bőrünk elkezd veszíteni feszességéből és rugalmasságából. Ennek oka elsősorban az, hogy a bőr rétegeiben bizonyos anyagok termelődése lecsökken. A hialuronsav és a kollagén mennyiségének csökkenése idővel vízhiányos állapotot, bőrszárazságot és ráncokat, petyhüdt bőrt eredményez. Ez a jelenség testszerte megmutatkozik, nem csupán az arcon, de az áll alatt, a felkarokon, sőt a hason is látható jelei vannak.

Tehetünk a petyhüdt bőr ellen?

A természet rendje szerint a bőr öregedése megállíthatatlan, azonban tehetünk azért, hogy a folyamatot lassítsuk és védjük a bőrünket a károsító, rongáló külső hatások ellen. Az alábbiakban összefoglaltunk néhány javaslatot segítségül.

  1. Fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, főleg ásványvizet.
  2. Egészséges, rostdús táplálkozással elősegítjük a bőr vitalitását.
  3. Használjunk bőrfeszesítő hatóanyagokat, kozmetikumokat.
  4. Kerüljük a dohányzást, a túlzott alkoholfogyasztást.
  5. Óvjuk bőrünket az UV sugárzás káros hatásaitól.
  6. Drasztikus fogyókúra esetén különös figyelmet fordítsunk bőrünk ápolására, a testedzésre.
  7. Professzionális bőrfiatalító testkezelésekkel is tehetünk a petyhüdt bőr ellen:
  8. Rádiófrekvenciás testkezelés: a több mint fél évszázada ismert eljárás már bizonyított az orvoslásban.  A régóta használatos módszer a vérzések csillapításán és a sérülések regenerációján túl a szépségiparban is megállja a helyét. A test bármely részén bőrbe juttatott elektromos rezgések felmelegítik a bőr mélyebb rétegeit, ami serkentőleg hat a kollagéntermelésre és feszesebbé teszi a kötőszöveteket.
  9. Hialuronsavas kezelés a petyhüdt bőr feszesítésére: a hialuronsavval végzett kezelés lehetővé teszi a bőr hidratáltságának növelését, így rugalmasságának, fiatalosságának visszanyerését. A bőr alá beinjektált anyag szétoszlik a bőrben és fokozatosan kifejti lifting hatását. A teljes hatás körülbelül két hónap elteltével alakul ki, s hosszú időn át látványos marad a hatása.

Rendelőnkben már elérhetőek modern bőrfeszesítő eljárások is a fogászati kezelések mellett. Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretné, hogy nem csak mosolya, de arcbőre is visszanyerje fiatalságát.

További cikkeink

Gombás bőrbetegségek tünetei és kezelése

A bőrbetegségek egyik leggyakoribb kiváltója a gombás fertőzések. A bőr gombás fertőzése testszerte bárhol kialakulhat a bőrön, s mivel magától nem múlik el, szakorvosi kezelést igényel. Gombák, mint mikroorganizmusok A

Elolvasom >>

Vörös foltok a bőrön

A bőrünk megjelenése nem pusztán esztétikai szempontból fontos. Számos betegségről, a szervezetben zajló elváltozásról „tudósít” ugyanis, melyekre érdemes figyelmet fordítani és utána járni a tünetek hátterének. Más és más oka

Elolvasom >>

Fehér foltok a bőrön

A bőrön megjelenő foltok aggodalommal töltenek el, főként, ha nem tudjuk mihez kötni a megjelenésüket. Sem esztétikai, sem a bőr egészsége szempontjából nem javasolt várni egy szakember felkeresésével, hiszen a

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!