Szép ajkak – Ajakápolás évszaktól függetlenül

A szép ajkak igézőek – állítják sokan, s valóban sok nő gondolja úgy, hogy a szép arc egyik legfontosabb részlete a szép, telt ajkak.

Az ajakápolás tehát épp úgy fontos, mint az arcápolás egésze, hiszen az idő vasfoga az ajkak körüli kontúrokat sem kíméli. A hidratáltság emellett azért is fontos, mert hiányában a kiszáradt és kicserepesedett ajkak ápolatlan, egészségtelen képet mutatnak, ráadásul kedveznek a baktériumok elszaporodásának, melyek fájdalmas gyulladást okozhatnak.

Ajakápolás napi rutinja

A száj körüli bőr az egyik legvékonyabb, ezért legérzékenyebb és legkönnyebben kiszáradó bőrtípus, ezért elengedhetetlen a gondozása. Amikor az ajkak kiszáradnak, veszítenek nedvességtartalmukból, kicserepesednek, mély barázdák, ráncok jelenhetnek meg. Mint ahogy az arcunk hidratálására szánunk néhány percet minden nap, úgy az ajkak se maradjanak ki a kényeztetésből.

Az ajakápolás minden évszakban fontos, hiszen igazi próbatétel a bőrnek nyáron a napsugárzás, míg télen a szeles hideg időjárás. Rendszeres hidratálásra és ápolásra van szükség ahhoz, hogy megelőzzük a hámréteg idő előtti öregedését.

Szép ajkak – Az ajakápolás lépései

  1. Használjunk ellenőrzött minőségű fényvédő hidratálót a napsugarak károsító hatása ellen. Az UV-sugaraktól sérülnek a kollagénrostok, visszafordíthatatlan károkat okozván a bőr szerkezetében. Az összetevők alapján részesítsük előnyben a tápláló, nyugtató hatású (shea vajat, avokádóvajat, kakaóvajat, kókuszolajat, E-vitamint, panthenolt tartalmazó) termékeket.
  • Napjainkban többféle hialuronsavas, anti-aging ajakdúsító termék is elérhető, melyek segítenek ellensúlyozni a szájkörüli apró ráncokat, antioxidánsokat juttatnak a bőrbe, így növelik a bőr nedvességtartó képességét.
  • Kíméletes radírozással eltávolíthatóak az elhalt hámsejtek, így nagyobb hatásfokkal hasznosul a hidratálás. Emellett, a radírozás élénkíti a vérkeringést, serkenti a kollagéntermelést.
  • A modern ajakfeltöltés módszerével esztétikus újrakontúrozás érhető el. A természetes töltőanyag kitölti az apró ráncokat, vitalizálja a fáradt vonásokat.
  • Kerüljük az ajkak nyalogatását, mert azzal elősegítjük az érzékeny bőr kiszáradását.
  • Ügyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra tiszta víz fogyasztása formájában.

Forduljon hozzánk bizalommal tanácsért bőre fiatalságának visszanyerése érdekében. A szépségért már nem kell szenvedni: kíméletes, természetes és fájdalommentes módon újulhat meg arcának üdesége.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

A szépség titka

A szépség fogalma igen szubjektív és kultúránként, koronként változó. Azt, hogy ki mit tart szépnek, rengeteg tényező befolyásolja, nincs egyértelműen univerzális kritériuma. Mitől szép a szép? Tetszeni, szépnek lenni mindig

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!