Ki a jó fogorvos?

A jó fogorvos mindenkinek mást jelent, de az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha szeretnénk szorongás nélkül és megbízható, hosszú távú eredménnyel zárni a fogászati kezelést.

Mitől jó a „jó fogorvos”? Érdemes egyrészt objektív, másrészt szubjektív szempontokat figyelembe venni.

Objektív tényezők

  • Szakmai tudás

Az alapvégzettséget tekintve, hasonló a fogorvosok diplomája, azonban a megszerzett tapasztalat, a szakirányú kvalifikációk rengeteget hozzáadnak a szakember tudásához. Érdemes odafigyelni arra, hogy a személyes problémánk milyen szakosodást kíván. Ezt nem mindig tudja megítélni egy Páciens, ezért a legegyszerűbb olyan rendelőt választani, ahol a különböző specialisták együttműködése biztosított. Például egy tömésért ne kelljen másfelé menni, ha fogszabályozásra is szükség van.

A Sorridente rendelőjében minden területnek megvan a maga specialistája, így a pácienseink jelentős időt spórolhatnak komplex kezelés esetén, mivel egy helyen, összehangoltan kezeljük a legbonyolultabb igényeket is.

  • Modern technológiák, naprakész felszereltség és eszközök

Napjainkra a fogászatban is megújultak a technológiák. Hihetetlen gyorsan változik a digitális csúcstechnológia, ami megköveteli a modern anyagok és eszközök naprakész használatát, a tudás folyamatos frissítését.  A kor igényeit, a magas esztétikai elvárásokat és a precíz, minőségi munkák kivitelezését csak jól felszerelt rendelők tudják kiszolgálni.

  • Tisztaság és sterilitás

A tisztaság iránti elvárás és az steril eszközök használata megkérdőjelezhetetlen.  Ez alapvető fontosságú, hiszen a szájüregi beavatkozások esetén könnyű összeszedni egy fertőzést, vagy szövődményes lehet egy sebgyógyulás higiénia hiányában.

  • Egyértelmű tájékoztatás, átlátszó működés

 A sikeres kezelés alapja a fogorvos és páciense közötti bizalom és együttműködés. Egy jó fogorvos egyértelműen elmagyarázza, mikor mi történik a beavatkozás során, így a páciens nyugodtabb és számíthat az együttműködésére.

A kezelési terv elkészítése, annak ismertetése is azt a célt szolgálja, hogy a páciens átlássa a kezelés fázisait, az egyes etapok anyagi vonzatát, így meglepetés nélkül számíthat az áhított eredményre.

Szubjektív tényezők

  • Türelem, empátia

A félelmek és a szorongás oldása alapvető fontosságú a hosszú távú bizalom elnyeréséhez. A páciensek félelmei, szorongásai csak megértő, türelmes, odafigyelő magatartással oldhatóak.

A szaktudás mellett nagyon fontos az érzelmi biztonságot nyújtása is. A Sorridente kedves és türelmes csapata elkötelezett a stresszmentes légkör megteremtésében csakúgy, mint a fájdalommentes kezelések biztosításában.

  • Kezelésre szánt idő

Az elkapkodott kezelésnek nagy ára van. A Sorridentében mi a slow dentistry elvét valljuk, melynek lényege, hogy kellő időt szánjunk a minőségi munkára. Nem csak a legmodernebb eszközöket és módszereket biztosítjuk a kezelések során, hanem a szükséges időt és odafigyelést is. Ezáltal Pácienseink érzik, hogy tényleg jó kezekben vannak.

  • Utókövetés

A kezelések után igen fontos az utókövetés, a kontrollvizsgálat. Pácienseinket mindig ellátjuk azokkal a tanácsokkal, az állapotát érintő teendőkkel, melyekre az otthonában ügyelni kell a gyógyulási fázisban, s nem engedjük el a kezüket a beavatkozás után sem. Szükség esetén kontrollvizsgálatra hívjuk őket, s panasz esetén rendelkezésükre állunk.

További cikkeink

A letört fog rehabilitációja

A letört fog nem csupán esztétikailag zavaró, de funkcióját sem tudja ellátni maradéktalanul. Ami még aggasztóbb, hogy a sérülés következtében a fog nyitva áll a kórokozók számára a fog belseje

Elolvasom >>

Újévi fogadalmak

Az Új Esztendő mindig újévi fogadalmak megtételére ösztönöz. Az év első napjaiban még mindenki nagyon elszánt és határozott elképzelései vannak arról, hogy mi mindent szeretne megvalósítani az előtte álló évben.

Elolvasom >>

Fogkímélő ünnepi ételek

Az ünnepi ételek hagyománya sok helyen felülírhatatlan, de azért jól jöhet egy-két ötlet azoknak, akik arra vágynak, hogy a gyomrukat és a fogaikat is kíméljék az ünnepek alatt. Az adventi

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!