PARODONTOLÓGIA

Fogágybetegségek

A fogágybetegségek, vagyis az ínyt, a csontot és a fog körüli kötőszöveteket érintő elváltozások a parodontológia szakterületéhez tartoznak.

A fogágybetegségek jelei

Ezek a tünetek parodontális problémát (fogágybetegség) jelezhetnek, melyek mielőbbi beavatkozást igényelnek. Bár sokszor elhanyagolt, krónikus folyamat áll a háttérben, szakszerű kezeléssel eredményesen orvosolhatóak, visszafordíthatóak a fogágy betegségei.

Mi okozza a fogágybetegségeket?

Hogyan kezeljük sikerrel a fogágybetegségeket a Visage Dental rendelőjében?

Nagy hangsúlyt fektetünk a pontos állapotfelmérésre és a személyre szabott kezelési terv meghatározására.

Felmérjük a betegség kiterjedését: megmérjük a fogíny visszahúzódását, a dentális plakk kiterjedését, az esetleges tasakok mélységét.

Szükség esetén fogröntgent készítünk a pontosabb diagnózis érdekében.

Az információk birtokában elkészítjük a kezelési tervet, vázoljuk a terápiás javaslatokat.

A tényleges parodontális kezelés általában a tasakok tisztításából, valamint a fogak gyökérfelületének tisztításából áll. A probléma súlyosságától függően, az íny alatti fertőzött terület megtisztítása történhet zárt és nyitott küret formájában.A zárt és nyitott kürettálás az íny-kötőszövet szerkezetének helyreállítását szolgálja.

A 6mm-nél mélyebb tasakok esetében parodontális lebenyes tasakműtét alkalmazható az adott fogakon.

Bizonyos helyzetben mikrobiológiai vizsgálat és antibiotikus terápia is szükséges.

A beavatkozások szükség esetén helyi érzéstelenítés mellett történnek.

Mit tehet a fogágybetegségek kialakulásának sikeres megelőzéséért?

Még a megfelelő technikával végzett fogmosási rutin mellett is igen fontos a rendszeres dentálhigiéniai kezelés elvégzése. A rendelői fogkőlevétel során ultrahanggal maradéktalanul eltávolítják a fogköveket az íny feletti és szükség esetén az íny alatti területről. Erre sajnos otthoni körülmények között nincs lehetőség. Ez az egyszerű, de professzionális művelet lehetővé teszi a plakk további képződésének megakadályozását és az ínybetegség előrehaladásának megfordítását.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!