DENTÁLHIGIÉNIA

Fogkő-eltávolítás (depurálás)

Vérzik, duzzadt az ínye?

Rossz a lehelete?

Sárgás-barnás lerakódásokat lát fogain?

Biztosan itt az ideje egy alapos szájhigiéniai kezelésnek.

A vérző íny az első jele az ínygyulladásnak. Ne halogassa ilyenkor a kezelést, mert egy ponton túl a folyamat nem visszafordítható és a fogak elvesztésével jár.

A kellemetlen leheletet a fogakon lerakódott, baktériumokkal teli lepedék és fogkő okozhatja.

Egy alapos fogkő-eltávolító kezelés 3-6 havonta látványos változást eredményez!

Mi az a depurálás?

Azt a szájhigiéniai beavatkozást, melynek során mechanikai eszközökkel eltávolítjuk a fogkövet, fogkő-eltávolításnak (depurálásnak) nevezzük.
A fogkő ételmaradékból, baktériumokból és a nyálból származó ásványi anyagokból áll. A fogkő kialakulásának első jele a fogíny vérzése, fájdalma vagy a rossz lehelet lehet. Előrehaladott esetben sárgás-barnás elszíneződések láthatóak a fogakon.
A fogkő kezdetben ínygyulladást, súlyosabb esetben csontpusztulást és a fogak elvesztését okozhatja.

Az ultrahangos fogkő-eltávolító eszköz rezgése lepattintja a fog felszínéről a fogkövet, a zománc a beavatkozás során egyáltalán nem sérül.
A kezelést szakképzett dentálhigiénikus végzi.

A professzionális szájhigiéniás kezelés nem egyenlő pusztán a fogkő eltávolításával. A tömések, fogpótlások vagy éppen a fogszabályozás csakis egészséges fogíny mellett kivitelezhetőek.

A professzionális szájhigiénés kezelést évente minimum kétszer javasolt igénybe venni, annak érdekében, hogy fogazatunk és a fogágy épsége és egészsége megmaradjon.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!