ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK

Esztétikai kezelések szükségesek, ha a fogak megjelenésének javítása, illetve fogszuvasodás, ínybetegség vagy egyéb sérülés következtében károsodott fogak helyreállítása a cél.

Az esztétikai fogászat célja a mosoly tökéletesítése és a rendezetlen, repedezett, elszíneződött, szuvas fogak korrigálása. A porcelán héjaktól a fogszínű tömésekig a betegek különböző fogászati megoldások közül választhatnak, hogy helyreállítsák mosolyuk egészségét és természetességét.

A tökéletes mosolyt keresi?

Kuszák a fogai?

Régi töméseit cseréltetné?

A Visage Dental rendelőjében jó helyen jár!

Esztétikai és funkcionális mosolytervezés

A Visage Dental rendelőjében egy esztétikai rehabilitáció esetében a páciensek pontos és érthető információkat kapnak a kezelés menetéről, anyagi vonzatáról és várható időtartamáról. Egy alapos konzultáció során a kezelőorvos megvizsgálja és regisztrálja a problémás fogakat, fotókat készít és tanulmányi lenyomatot vesz. A meghatározott terápiáról részletes kezelési tervet készít a páciens számára.

Esztétikai kezelések típusai

Mosolytervezés

Az első és egyik legfontosabb lépése az esztétikai kezeléseknek. Nem javasolt “kiemelni” egy fogat a környezetéből, hanem figyelembe kell venni minden szempontot, amely befolyásolhatja az esztétikai végeredményt (mosoly, szomszédos fogak, harapás, arc, állkapocsízület).

Esztétikus fogtömések

Sokan, “fehér tömés” vagy “porcelán tömés”-ként azonosítják. Gyakorlatilag a fog szuvas részének a helyreállítása történik fogszínű kompozit anyaggal. Nagyon fontos szempont számunkra az, hogy a tömés valóban élethű legyen, felszíni kialakítását és színét tekintve. Ezért rendelőnkben ezt egy bonyolult rétegzési technológia alapján készítjük, figyelembe véve az anatómiai formákat és egyedi színkombinációkat!

Fogfehérítés

Több módszer létezik a fogak fehérítésére: rendelői fogfehérítés és az otthoni fogfehérítés. Fogorvosa meghatározza az Ön számára leginkább hatékony, személyre szabott módszert a kívánt eredmény eléréséhez.

Direkt héjak

Közvetlenül a rendelőben történik, esztétikus tömőanyagok rétegzésével fedjük el, alakítjuk át a kívánt fogakat!

Előny: költséghatékony, gyors és azonnal elkészíthető.

Hátrány: kevésbé tartós – pár év alatt elszíneződhet és sérülékenyebb, mint a kerámia héj.

Indirekt héjak

(Kerámia héjak) – Fogtechnikai labor közreműködésével készíthető el. Nagyon pontos, precíz előkészítést igényel az orvos részéről.

Előny: Akár élethosszig tartó szín és forma, maximális esztétikai eredmény, minimális foganyagveszteség (a héj vastagsága 0.3 mm). Teljesen eltakarja a fogrepedéseket, igény esetén zárja a fogréseket, fehérebb megjelenést kölcsönöz a páciens mosolyának!

Hátrány: Költségesebb és időigényesebb eljárás

Ínyplasztika, ínykorrekció

A beavatkozás során átformáljuk az íny vonalát. Sok esetben elegendő lézeres beavatkozás is.

Inlay, Onlay

Formailag fogtöméshez hasonlítható fogpótlás, előkészítése kevesebb foganyag-veszteséggel jár. Kialakítása és anyaga miatt sokkal tartósabb eljárás, mint a fogtömés – pontos, mikroszkópikus illeszkedésnek köszönhetően jobban védi a fogat a repedésektől, alászuvasodástól , illetve a törés veszélyeitől! Készülhet kerámiából vagy kompozitból.

Esztétikus koronák, hidak

Anyagát tekintve lehet teljes kerámia vagy cirkónium kerámia. Ebben az esetben nagyobb a foganyag-veszteség, mint a kerámia héjak esetében, de még mindig jóval kevesebb, mint a fémkerámia koronáknál. Ha foghiányt kell pótolni, vagy a mosolytervezés során a fog helyzetén rendkívül sokat szükséges módosítani, akkor korona készítése javasolt.

Fogszabályozás

Az ortodontikus kezelések javítják a fogak és az állkapocs szimmetriáját és összehangolását. Nálunk ezeknél a kezeléseknél óriási figyelmet kap az esztétika mellett a funkció is, amely elengedhetetlen a tartós eredmény elérése érdekében.

Miért a Visage Dental?

Fontos, hogy szakképzett és tapasztalt fogorvost válasszon, ha esztétikai kezelésre lenne szüksége: Komplex beavatkozás esetén a tapasztalt fogorvos jobban tudja kezelni a helyzetet. Rendelőnkben egy szakképzett csapat közös munkájának eredménye a teljes esztétikai, funkcionális rehabilitáció. A különböző szakterületek összehangolt munkája eredményezi, hogy a tökéletes eredményt tudjuk biztosítani pácienseink számára!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!