Fogászat okosan

Hogyan lehetséges fogászat okosan? Segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a fogászatot érintő kérdések útvesztőiben. Hova, mikor, miért érdemes menni? Megpróbáljuk az alábbiakban összeszedni a legfontosabb és leghasznosabb tanácsokat:

Megelőzés szájápolással

Mint minden bajt, a fogászati problémákat is a legegyszerűbb megelőzni. Az elsődleges és legfontosabb teendő az alapos és rendszeres fogápolás. A helyesen végzett, és naponta legalább kétszeri, háromszori fogmosással megelőzhető a fogak romlása, szuvasodása, idő előtti elvesztése.  Ne felejtse el használni a fogköztisztító eszközöket sem, melyekkel még a legeldugottabb szegletekben megbújó ételmaradék is eltávolítható. Ha tanácsra, instrukciókra van szüksége a szájhigiénével kapcsolatban, keressen minket bizalommal, szívesen segítünk a helyes fogmosási technika elsajátításában.

Mikor menjen fogorvoshoz?

Semmiképpen nem javasoljuk, hogy várja meg az első fogászati panaszt, vagy egy erős fogfájást, mielőtt fogorvost látna. A rendszeres, félévenkénti szűrővizsgálat lehetővé teszi, hogy a rejtett, szabad szemmel nem is látható problémák is mielőbb orvosolva legyenek. Így költséghatékonyan, s nem utolsó sorban fájdalmak nélkül őrizheti meg a fogazata egészségét.

Még lelkiismeretes fogmosás mellett is előfordulhat, hogy néhol felüti a fejét egy fogszuvasodás, begyullad és lehúzódik az íny, vagy szájszagot észlelünk. A rendszeresen ellenőrzött és kezelt fogazat meghálálja a törődést. A korszerűen felszerelt fogászati rendelőnkben modern diagnosztikai eszközök segítik, hogy a legkisebb probléma is felderítésre kerüljön, s így mihamarabb elvégezzük a megfelelő terápiát.

Fél a fájdalomtól?

A modern fogászati eljárások lehetővé teszik, hogy a legösszetettebb beavatkozásokat is fájdalom okozása nélkül végezzük. A helyi érzéstelenítésben végzett kezeléseknél csupán az érzéstelenítő injekció okozta pici kellemetlenséggel kell számolni, amit alig érezni az érzéstelenítő zselé használatának köszönhetően.

Állapotfelmérés, avagy fogászat okosan

Természetesen, minden beavatkozást egy körültekintő vizsgálat előz meg. A fogorvos átnézi a páciens fogazatát és szájüregét, feljegyzi a fogazati státuszt, majd fogai állapotáról és a szükséges terápiáról tájékoztatást ad. Az elvégzendő kezelésekről kezelési tervet és árajánlatot készít, melyet átad/megküld a Páciensnek a beavatkozások megkezdése előtt.

Kérdéseire szívesen válaszolunk. Várjuk szeretettel rendelőnkben, vigyázzunk együtt fogai egészségére.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!