A fogpótlás kieshet?

A fogpótlás nem csupán esztétikai hibák kiküszöbölését szolgálja. Egy, vagy több fog hiánya komoly funkcionális problémákat is okozhat. A hosszú távon jól működő, személyre szabott fogpótlás azonban körültekintő, precíz előkészítést igényel, különben előfordulhat, hogy kiesik, vagy további gondokat generálhat.

Mikor van szükség fogpótlásra?

Fogpótlás szükséges azokban az esetekben, amikor kihúzott, vagy kiesett fogakat kell pótolni annak érdekében, hogy a páciens visszanyerje a jó rágófunkciót, a fogazat egységét. Egyéb esetekben akkor alkalmazunk esztétikus fogpótlást, amikor az erősen sérült fogazatot akarjuk védeni, vagy takarni. A minőségi anyagból készült és funkcióját jól betöltő fogpótlás észrevétlen marad a szájban és maradéktalanul ellátja a feladatát. Bizonyos okokból kifolyólag viszont előfordul, hogy ez nem így történik.

Milyen esetben lehet problémás a fogpótlás?

– Szakmai hiba: a pontatlan lenyomatvétel, az elsietett munkavégzés, vagy a hanyag fogtechnikai kivitelezés a fogpótlás idő előtti elhasználódását, elmozdulását vagy kiesését eredményezheti.

– Felszereltség hiánya: nem csupán a kellő hozzáértés, de modern, jó eszközök hiányában sem lehet minőségi és tartós megoldást nyújtani, ezért igen fontos, hogy a fogpótlás tapasztalt fogorvosnál és modern eszközparkkal felszerelt fogászati rendelőben történjen.

– Megbízhatatlan forrásból származó alapanyag: a piacon fellelhető alapanyagok palettája igen széles. A tanúsítvánnyal rendelkező, minőségi alapanyagnak azonban ára van, amit a fogpótlás ára is tükröz. Ezért, gyanakodjunk, ha más rendelőkhöz képest túl olcsón, túl gyorsan kínálnak megoldást egy összetett fogpótlási folyamatra.

– A jól kivitelezett fogorvosi munka tönkre mehet úgy is, ha egy beragasztást, vagy beállítást mi magunk akarunk módosítani, így sérülhet a fogpótlás tartóssága

– Nem megfelelő tisztítás: a fogpótlásainkat is ugyanolyan alaposan kell tisztítani. Maradandó károkat tud okozni, ha nem tartjuk karban megfelelően a fogpótlást. Tartsuk be a fogorvos útmutatását és szánjunk kellő időt arra, hogy fogaink és a szájüreg egészsége fennmaradjon.

– Elesés, baleset: Sajnos időnként előfordul, hogy elesés következtében, vagy például sportbaleset következtében fogpótlásunk elmozdul, sérül, kiesik. Ugyanígy számíthatunk a károsodására, ha nagyon kemény dologra harapunk. Enyhe mértékű károsodás, elmozdulás esetén a pótlás könnyen korrigálható, visszaragasztható. Ne kísérletezzünk vele otthon, forduljunk szakemberhez, hogy fogpótlásunk még sokáig szolgálhasson minket.

A Sorridente modern rendelőjében minden szakterületnek megvan a specialistája. Az általuk képviselt szakértelem, a személyre szabott, professzionális munkavégzés a garancia pácienseink elégedettségére, forduljon hozzánk bizalommal.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!