Egy frontimplantátum története (esetbemutatás)

Új sorozatunkban valós eseteket mutatunk be, hogy még több információt átadhassunk a fogászati beavatkozásokkal kapcsolatban. Elsőként egy frontfogimplantátum készítésének folyamatát mutatjuk be.

Páciensünk esetében a bal felső frontfogat kellett pótolni implantátummal, mert eltörött a fog gyökere. A teljes folyamat első lépése a személyes konzultáció keretén belül a digitális mosolytervezés, ahol közösen meghatároztuk a kívánt végeredményt. Látható volt, hogy a fémkerámia-korona okozta irritáció következtében sokkal magasabbra került az íny vonala. Ezt már a tervezésnél figyelembe kellett venni. Emellett elengedhetetlen, hogy CT-felvétel segítségével meghatározzuk a csontállományt, amely az implantátum behelyezéséhez fontos információ.

Ez volt a kiindulási állapot:

A kezelési terv minden részletet tartalmaz, így azt is láttuk már az első pillanatban, hogy a teljes kezelés időtartama előreláthatólag minimum 8 hónap lesz.

Az első nagyobb beavatkozás a fogeltávolítás volt, csontpótlással egybekötve. Az implantátum akkor lesz hosszútávon jól működő, ha megfelelő csontállományba van behelyezve. Az ideiglenes fogpótlást a szomszédos fogak hátoldalához illesztettük, így nem volt szükséges a szomszédos fogak csiszolása. A gyógyulási idő 3 hónap volt.

A szükséges gyógyulás után, az implantátum behelyezése következett. Először egy ideiglenes fogpótlás került az implantátumhoz rögzítve, hogy az ínyviszonyokat tökéletesre alakítsuk. Itt újabb 3 hónap gyógyulási idővel kellett számolnunk, de amint ez letelt, már fel is kerülhetett a végleges korona, amely a mosolytervezéskor megálmodott végeredményt nyújtotta.

Jelentkezzen be egy személyes konzultációra, hogy együtt megnézhessük milyen lehetőségek vannak. Jöjjön el rendelőnkbe, és csináltasson mosolytervet!

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!