Innovációk a fogászatban

Az innovációk minden téren nagy szerepet játszanak a gyógyászat modernizálásában, így a fogászatban is. A forradalmi újításokkal könnyebb elérni korszerű eredményeket és hatékonyabbá tehetőek a fogászati kezelések, vagy akár a fogápolás.

Innovációk a fürdőszobában

Valljuk be őszintén, sokszor a fáradtságtól már a fogmosáshoz sincs kedvünk. Örülnénk, ha a fogkefe magától tenné a dolgát? Az okos gépek, a modern innovációk manapság nagy népszerűségnek örvendenek. Otthonunk működtetését nagyban megkönnyítik az intelligens eszközök, egy-egy gombnyomással elérhetőek kényelmi funkciók. Jól jönne ez a fogmosáskor is? A megoldás: okos fogkefe. Az önműködő forgómozgáson túl egy érzékelő segítségével a fogmosás hatékonysága nagyban növelhető. Ezáltal megelőzhető a lepedék képződése, s így a fogszuvasodás. A gyerekeknek játékos applikációk segítenek szórakoztató játékká tenni a fogmosást. Az intelligens fogkefe markolatában lévő érzékelők jelzik többek között, ha túl nagy erővel mossa a fogait. Azonban jó tudni, hogy a legideálisabb megoldás még mindig az, ha a fogorvos megmutatja a megfelelő technikájú fogmosás kivitelezését és ellenőrzi a fogápolás hatékonyságát.

Innovációk a rendelőben

Intraorális kamera

A fogászati vizsgálathoz jó nagyra kell tátani a szánkat, s még a fogászati tükör használatával is nehéz rálátni a rejtőzködő problémákra. A szájban könnyedén mozgatható intraorális kamerák segítségével ez a nehézség áthidalható. A kamera úgy működik, mint egy szem, s gondoskodik a látott kép rögzítéséről, megfelelő részletgazdagságot biztosítván.

3D-nyomtatás

A 3D-nyomtatásban régóta sejthető óriási lehetőségek rejlenek, egy nap akár szervreplikák nyomtatására is lehetőség nyílik. A fogászatban alkalmazott számítógéppel segített tervezés (CAD) és a számítógéppel segített gyártás (CAM), beleértve a 3D-nyomtatást is, már beváltotta a hozzá fűzött reményeket: gyorsabbá és hatékonyabbá tette a fogtechnikusi munkát. A hagyományos eljárással, a kézi modellezéssel ellentétben ráadásul jóval precízebb munkafolyamatot, s így pontos kivitelezést tesz lehetővé a CAD-CAM technológia.

Regeneratív fogászat

Meghaladott mára az a nézet, miszerint a fogainkat természetszerűen elveszítjük az életkor előrehaladtával. A regeneratív fogászat területe fejlesztésekkel tesz azért, hogy egy nap öngyógyító fogaink lehessenek, vagy a sérült fogak biológiai terápiája megvalósulhasson. A gyógyító tömés, az előrehaladott fogágybetegség miatt kilazuló fogak megmentése, vagy egy fog újranövesztése tehát nem elképzelhetetlen. Ki ne örülne, ha a hasonló eljárások elérhetővé válnának és ezáltal többé nem lenne szükség például gyökérkezelésre, vagy protézis viselésére.

A fogorvoslás tehát fényes jövő előtt áll, páciens és fogorvos nagy örömére egyaránt.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal – Kapcsolat

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!