Ki a jó fogorvos?

A jó fogorvos mindenkinek mást jelent, de az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha szeretnénk szorongás nélkül és megbízható, hosszú távú eredménnyel zárni a fogászati kezelést.

Mitől jó a „jó fogorvos”? Érdemes egyrészt objektív, másrészt szubjektív szempontokat figyelembe venni.

Objektív tényezők

  • Szakmai tudás

Az alapvégzettséget tekintve, hasonló a fogorvosok diplomája, azonban a megszerzett tapasztalat, a szakirányú kvalifikációk rengeteget hozzáadnak a szakember tudásához. Érdemes odafigyelni arra, hogy a személyes problémánk milyen szakosodást kíván. Ezt nem mindig tudja megítélni egy Páciens, ezért a legegyszerűbb olyan rendelőt választani, ahol a különböző specialisták együttműködése biztosított. Például egy tömésért ne kelljen másfelé menni, ha fogszabályozásra is szükség van.

A Sorridente rendelőjében minden területnek megvan a maga specialistája, így a pácienseink jelentős időt spórolhatnak komplex kezelés esetén, mivel egy helyen, összehangoltan kezeljük a legbonyolultabb igényeket is.

  • Modern technológiák, naprakész felszereltség és eszközök

Napjainkra a fogászatban is megújultak a technológiák. Hihetetlen gyorsan változik a digitális csúcstechnológia, ami megköveteli a modern anyagok és eszközök naprakész használatát, a tudás folyamatos frissítését.  A kor igényeit, a magas esztétikai elvárásokat és a precíz, minőségi munkák kivitelezését csak jól felszerelt rendelők tudják kiszolgálni.

  • Tisztaság és sterilitás

A tisztaság iránti elvárás és az steril eszközök használata megkérdőjelezhetetlen.  Ez alapvető fontosságú, hiszen a szájüregi beavatkozások esetén könnyű összeszedni egy fertőzést, vagy szövődményes lehet egy sebgyógyulás higiénia hiányában.

  • Egyértelmű tájékoztatás, átlátszó működés

 A sikeres kezelés alapja a fogorvos és páciense közötti bizalom és együttműködés. Egy jó fogorvos egyértelműen elmagyarázza, mikor mi történik a beavatkozás során, így a páciens nyugodtabb és számíthat az együttműködésére.

A kezelési terv elkészítése, annak ismertetése is azt a célt szolgálja, hogy a páciens átlássa a kezelés fázisait, az egyes etapok anyagi vonzatát, így meglepetés nélkül számíthat az áhított eredményre.

Szubjektív tényezők

  • Türelem, empátia

A félelmek és a szorongás oldása alapvető fontosságú a hosszú távú bizalom elnyeréséhez. A páciensek félelmei, szorongásai csak megértő, türelmes, odafigyelő magatartással oldhatóak.

A szaktudás mellett nagyon fontos az érzelmi biztonságot nyújtása is. A Sorridente kedves és türelmes csapata elkötelezett a stresszmentes légkör megteremtésében csakúgy, mint a fájdalommentes kezelések biztosításában.

  • Kezelésre szánt idő

Az elkapkodott kezelésnek nagy ára van. A Sorridentében mi a slow dentistry elvét valljuk, melynek lényege, hogy kellő időt szánjunk a minőségi munkára. Nem csak a legmodernebb eszközöket és módszereket biztosítjuk a kezelések során, hanem a szükséges időt és odafigyelést is. Ezáltal Pácienseink érzik, hogy tényleg jó kezekben vannak.

  • Utókövetés

A kezelések után igen fontos az utókövetés, a kontrollvizsgálat. Pácienseinket mindig ellátjuk azokkal a tanácsokkal, az állapotát érintő teendőkkel, melyekre az otthonában ügyelni kell a gyógyulási fázisban, s nem engedjük el a kezüket a beavatkozás után sem. Szükség esetén kontrollvizsgálatra hívjuk őket, s panasz esetén rendelkezésükre állunk.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!