Kérdések a fogszabályozásról

Miért merülnek fel kérdések a fogszabályozásról? Először is azt kell tudni, hogy a fogszabályozás általában egy összetett és időigényes folyamat. Ezért is van az, hogy rengeteg kérdés merülhet fel menet közben.

Mi érdekli leginkább Pácienseinket a fogszabályozással kapcsolatban?

1. Melyik fogszabályzó készüléket válasszam?

Ez a leggyakoribb dilemma a „kérdések a fogszabályozásról” témakörében. A modern fogszabályozó készülékek sokféle fajtája elérhető ma már. Érdemes együtt átbeszélni a fogorvossal, hogy a lehetőségek közül melyik készülék (hagyományos fém, esztétikus porcelán, vagy a modern önligírozó, esetleg az átlátszó Invisalign sínek) felel meg leginkább a személyre szabott igényekhez. A fogszabályozó szakorvos mindig a legoptimálisabb készüléket és kezelési technikát javasolja Páciensek egyedi fogászati problémájához igazodva a sikeres eredmény elérése érdekében.

2. Mitől függ a fogszabályzó viselésének időtartama?

A fogszabályozó készülék viselésének időtartama több szempont függvénye, de leginkább a fogászati probléma összetettsége és a fogszabályozó készülék típusa határozza meg. Ezeken túl, nagyon fontos, hogy a Páciens együttműködjön a fogorvossal, betartsa az útmutatásokat és megjelenjen az előre meghatározott kontrollokon a kezelési tervnek megfelelően.

3. Miért kell a fogszabályzón állítani?

A készülék típusától függően szükség lehet (általában 4-8 hetente) a rögzített készülékek állítására, a fogak folyamatos, kiegyensúlyozott mozgatásának érdekében. A fogszabályozó szakorvos a konzultáció során előre meghatározza a kontrollok gyakoriságát.

A kezelés végén, az elért eredmény megtartása érdekében a Páciensek éjszakai rögzítőt kaphatnak, illetve célszerű rendszeresen megjelenniük a kontrollokon.

4. Mire kell figyelni a fogszabályzó viselése alatt?

– Nagyobb sérülés veszélyével járó sportok űzése esetén a fogszabályzót viselő Pácienseknek speciális szájvédőt javasolhat a fogorvos.

– Étkezésnél figyelembe kell venni, hogy bizonyos élelmiszereket érdemes kerülni (például a ragacsos, túl kemény ételeket, apró magvakat) mert azok károsíthatják, vagy eltörhetik a felragasztott fogszabályozó tappancsokat.

 5. Hogyan kell helyesen tisztítani a fogszabályzó készüléket?

Egyik leggyakoribb kérdés a fogszabályozásról. A fogak tisztítására még nagyobb figyelmet kell fordítani a fogszabályozó viselése alatt, hiszen a készülék megnehezíti a tisztíthatóságot. A fogszuvasodás kivédése érdekében egyeztessen fogorvosával a konzultáció során a hatékony fogmosást és a készülék tisztítását illetően is. Szívlelje meg a fogorvos tanácsait, tartsa be az ajánlott fogmosási technikát, ügyeljen a fogköztisztítók és egyéb eszközök használatára, és elengedhetetlen a rendszeres kontrollokon való részvétel.

Keressen minket bizalommal, hogy segíthessünk a kétségek eloszlatásában. Figyeljünk együtt fogai egészségére!

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!