Láthatatlan fogszabályozás

Mi az a láthatatlan fogszabályozás? Nézzük meg előbb, miért is van szükség a fogak szabályozására?

Egészséges, rendezett fogak nélkül nincs jó rágás, nincs jó emésztés. A keszekusza fogak funkcionális problémákat okozhatnak, mert nem tudják betölteni a táplálék feldolgozásában, vagy a beszédhangok megformálásában betöltött szerepüket. Ezért igen fontos a fogazat rendezése, az optimális harapás biztosítása.

Mi okozhat problémát?

A helytelen harapás, a fogazat és állkapcsok normál pozíciótól való eltérése komoly egészségügyi problémák kiváltója lehet. A nem megfelelő terhelés állandó arc-, és fejfájást, állkapocsizületi problémákat, gyulladást, kattogást, akár ficamot is okozhat.

A fogszabályzó kezelés célja tehát nem pusztán az esztétikai korrekció, hanem egyúttal a fogak funkcióbeli eltéréseinek -, valamint a harapási rendellenességek helyreállítása.

Mikor van szükség a fogak szabályozására?

A rendezetlen fogak, fogsorok helyreállításának célja minden életkorban a fogak és az állkapocs hosszú távú egészségének megőrzése, és megfelelő működésük biztosítása. Az esztétikus mosoly elérése is csak úgy lehetséges, ha megszüntetjük a kusza fogazat, vagy a harapási rendellenesség okozta anomáliákat.

Általában gyermekkorban javasolt megkezdeni a fogszabályzást, de igen látványos eredményt lehet elérni felnőtteknél is a modern fogszabályzó készülékekkel, melyeknek több formája is létezik. A szakorvos személyre szabottan mindig az adott problémára keresi meg a legoptimálisabb megoldást.

Létezik láthatatlan fogszabályozás?

Sokan ódzkodnak a felragasztott sínek látványától, vagy munkájuk jellege miatt nem szeretnének látható síneket a fogaikon. Számukra is van megoldás.

Az esztétikus mosoly elérése érdekében komoly technológiákat fejlesztettek ki napjainkra. A fogak külső felszínén hordott átlátszó fogszabályozó minden korosztály részére vállalható megoldás a mindennapokban való helytállás során.

Az átlátszó sínes készülék előnyei:

A kivehető sínekkel történő láthatatlan fogszabályozás is képes olyan rendellenességeket korrigálni, melyeket korábban csak rögzített fogszabályozókkal tudtak orvosolni a fogorvosok. Emellett legfőbb előnyei:

– a modern rendszerek alkalmazásával elkerülhetőek a feleslegesen hosszú, fájdalmas tortúrák

– teljesen láthatatlan és kényelmes viseletet biztosítanak

– bármikor és könnyen eltávolíthatóak

– könnyedén tisztíthatóak

– a napi munkavégzést nem akadályozza

A modern, láthatatlan fogszabályozás tehát megoldást tud nyújtani azoknak is, akik a folyamatot “láthatatlanul” szeretnék végigcsinálni.

A fogszabályozás rendelőnkben a legkorszerűbb technológiákkal zajlik. Kiváló fogszabályozó szakorvosaink és fogorvosaink biztosítják, hogy a tökéletes mosoly kialakítása a lehető leggyorsabban és fájdalommentesen történjen.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!