Miley Cyrus mosolyának története a szakértő szemével

A sztárok sokak által irigyelt mosolya mindenki számára elérhető, csak hozzáértő fogszakorvos kell hozzá. Rendelőnk munkatársai számára nincsenek rutinmegoldások, a mosolytervezés során mindig azt a módszert keressük, amely a páciens adottságai és igényei figyelembevételével a legtökéletesebb végeredményt biztosítja.

Dr. Kovács Krisztina, rendelőnk vezető fogorvosa segítségével hírességek példáján keresztül mutatjuk be, hogy nincs lehetetlen. A legkuszább fogsor is tökéletessé tehető a jól kiválasztott kezelésekkel.

Cikksorozatunk első részében Cristiano Ronaldo fogsorát vettük górcső alá, ezúttal pedig Miley Cyrus esetét tekintjük át.

Milyen volt Miley Cyrus természetes fogsora?

2006-ban készült a fenti fotó az akkor 13 éves énekesnőről. Bár mosolya így is magával ragadó, a képen jól látszanak a fogsor tökéletlenségei: az enyhe elszíneződés, túl sok látszik a fogínyéből (gummy smile), valamint a fogak formája és mérete sem egyenletes, illetve a felső, oldalsó fogak kicsit befelé dőlnek.

Milyen kezelésekben részesülhetett Miley Cyrus?

2017-ben Miley mosolya már tökéletes és szikrázóan fehér. Ennek elérésére a doktornő szakértő véleménye szerint két út is lehetséges.

Nézzük az egyik lehetőséget!

  • Az első lépés a fogszabályozás lehetett, annak érdekében, hogy az eredetileg befele dőlő felső oldalsó fogak tengelyállását normál helyzetbe hozzák. Ez kb. 2 évet vesz igénybe.
  • Ezt követhette a többi foghoz képest kisebb méretű két felső 2-es fog esetében a koronahosszabbítás, illetve az ehhez kapcsolódó ínyplasztikai beavatkozás, hogy az íny vonalát feljebb vigyék. Ennek a becsült gyógyulási ideje pedig 2 hónap.
  • Végezetül pedig kerámiahéjak kerülhettek az alsó és felső fogakra, melyek elkészítése kb. 2 hét alatt kivitelezhető.

A másik lehetőség szerint

  • Az ínyplasztikával kezdődött a folyamat, aminek becsült gyógyulási ideje 2 hónap. Ezt követhette a harapás beállítása az egyénileg mért állkapocsízületi értékek alapján. Mivel a fotók alapján úgy tűnik, hogy harapásemelés is szükséges lehetett, ehhez számítógépes pozíció-meghatározást végezhettek és ez alapján készítették elő a fogakat (a diagnózis függvényében a koronához, héjhoz vagy a fogászati, ún. inlay vagy onlay betéthez). A végleges fogpótlások elkészítési ideje 2 hét, amit ideiglenes fogpótlás előz meg kb. 6 hétig.

A tökéletes mosoly tehát nem elérhetetlen, sőt, a legtöbb esetben különböző megoldások közül lehet választani.

Olvasson esztétikai fogászati kezeléseinkről, forduljon hozzánk bizalommal, a Sorridente fogászaton nincs lehetetlen, vegyen részt esztétikai fogászati konzultáción, csináltasson mosolytervet

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

(kép forrása: marieclaire.com)

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!