Miről árulkodik a mosoly?

A mosoly nem csupán egy kedves gesztus, hanem egyfajta vallomás is fogaink állapotáról.

Azok, akik félénken, zárt szájjal, vagy szájukat eltakarva mosolyognak, bizonyára szégyellik rossz, vagy kesze-kusza fogaikat. Akik elégedetlenek fogaik kinézetével, nem mernek nyíltan, őszintén, magabiztosan nevetni. Ilyen esetben sokszor félreérthető az emberek gátlásossága, félénksége és távolságtartása, ezért érdemes mielőbb meglátogatni a fogorvost, aki személyre szabott kezeléssel visszaadja a magabiztos mosolyát.

A mosoly kerékkötői

  • Az elszíneződött, sárga fogak ápolatlan kinézetet sugallnak. Akik nem elégedettek fogaik színével, szeretik rejtegetni azokat, szégyellik a nevetést. Nem érdemes várni, fogászati kezelésekkel sikeresen orvosolni lehet ezeket a problémákat.
  • A beteg, szuvas fogak hasonló módon gátlásokat okoznak. A kezeletlen szuvasodás az esztétikai problémákon túl fájdalmas panaszokat is eredményezhet, ezért nem érdemes halogatni a fogászati beavatkozásokat.
  • A hiányos fogazat a legnagyobb kerékkötője a magabiztos mosolynak. A fogak elvesztése sajnos nem csupán esztétikailag van negatív hatással a mindennapokra, de a táplálkozást és az emésztést is hátrányosan befolyásolja. Ne várja meg, hogy fogai állapota ellehetetlenítse a szociális kapcsolatait, a mindennapi munkavégzés lehetőségét.

Egészséges fogak nélkül tehát nincs szép mosoly és magabiztos fellépés. Kutatások tanúsága szerint pedig a nevetésnek számos jótékony élettani hatása is van, ezért nem érdemes anélkül élni.

A szép és egészséges fogak öröme

A szép fogsor a legtöbb kultúrában a fiatalságot és az egészséget tükrözi. Míg a beteg, hiányos fogazat lelombozó látványt nyújt, addig a gyönyörű mosoly rabul ejt, megigéz. Szép fogakkal nyíltan, bátran mosolyoghatunk, sikeresek lehetünk a munkánkban, a magánéletben és a társas kapcsolatokban egyaránt. „Két ember közt a legrövidebb út egy mosoly” – tartja a mondás, s ezt nehéz tagadni. Jobban esik, ha ránk mosolyognak, mintha mogorván, elutasítóan viselkednek velünk.

A nevetés, azon túl, hogy jó hatással van az önbizalomra, az agyban is pozitív hatást vált ki: endorfint, vagyis boldogsághormont termel.

Mit javasol a fogorvos az egészséges a fogak érdekében?

A legfontosabb teendő a megelőzés: ne várjuk meg, hogy fogaink tönkremenjenek. A rendszeres és alapos fogápolás elengedhetetlen, csakúgy, mint a fogászati szűrővizsgálaton való megjelenés. Ez utóbbi azért fontos, mert az alapos vizsgálat során a legapróbb elváltozásokra is fény derül és így megakadályozható a súlyosabb probléma kialakulása.

Az elszíneződött, fogköves, szuvas, letöredezett fogazat pedig egyszerűen orvosolható fogfehérítéssel, fogkő eltávolítással, fájdalommentes fogászati beavatkozásokkal.

Várjuk szeretettel a Sorridente rendelőjében, tegyünk együtt fogai egészségéért.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!