Allergia és fogbetegség

Lehet összefüggés az allergia és egy fogbetegség között?

Sajnos igen. Legyen szó allergiáról, asztmáról, vagy ízületi bántalmakról, érdemes mihamarabb utánajárni, hogy nincs-e a háttérben egy krónikus fogbetegség, esetleg amalgám tömés okozta nehézfém terhelés.

Amalgám és allergia

Az amalgám fogtömés kockázatai jól ismertek, de sajnos még mindig sok embernek van régóta viselt amalgám fogtömése. Az esetek többségében csak akkor derül fény az összefüggésekre, egy allergia okára, amikor a nem múló testi tünetek miatt szakorvosok javaslatára góckutatásra érkezik a Páciens a fogászati rendelőbe.

Az amalgám fogtömésben nem csupán higany, hanem egyéb fémek is vannak. Ezek a mérgező fémek a test különböző részeiben elraktározódhatnak (pl. vesében, májban, lépben, agyvelőben, endokrin mirigyekben, csontokban és az emésztőtraktusban). Mi hívja fel erre a figyelmet?

Melyek a nehézfémterhelés leggyakoribb tünetei?

Keresse fel fogorvosát, ha migrénnel, nem múló gyomorpanaszokkal, indokolatlan fáradékonysággal küzd. Egyéb jele lehet a mérgezésnek a fémes szájíz, afták a szájban, krónikus fogínygyulladás, ízületi és gerincfájdalmak, zsibbadások, bénulások, vagy a megmagyarázhatatlan hajhullás tünete.

A krónikus nehézfémterhelést mindenképpen ki kell iktatni, mert súlyos allergiákat, élelmiszer érzékenységeket válthat ki. Következményképpen kialakulhat vesebetegség, emésztőrendszeri elváltozások és bélproblémák. A fogtömésben lévő higany mérgezésének a tünetei a szájüregben is jelentkezhetnek. Erre utalhat a már említett fogínygyulladás, fogzománc elszíneződés, gyakori herpeszek és afták, de akár az ízérzékelés is zavart szenvedhet.

Krónikus fogbetegség hatása

Mára köztudott és bizonyított tény, hogy a szájüreg és a fogak problémái kihatással vannak szervezetünk egészének egészségére. Az elhanyagolt szuvas fog, egy krónikus ínygyulladás, vagy rosszul kezelt gyökértömés gócként él a szervezetben és a testünk egyéb részein okoz problémát. Gócbetegség lehet a petefészket, vagy a prosztatát érintő panaszok, az ízületi gyulladások, nem szűnő hajhullás, ekcéma és egyéb allergiás bőrtünetek, szív- és érrendszeri betegség.

A fogorvos tanácsa: látogasson el rendszeresen szűrővizsgálatra, még akkor is, ha nincsen fájdalommal járó fogászati problémája. Az időben észlelt és kezelt elváltozások gyorsan és költséghatékonyan helyreállíthatóak, s nem betegítik meg szervezetünket.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!