Fogászat a XXI. században

Innovációk és fogászat

A fogászat rohamléptekben fejlődik, a technológiák folyamatosan megújulnak. Nem pusztán a felhasznált anyagok és a tudás naprakész frissülése szükséges a kor igényeihez való igazodáshoz, de a digitális csúcstechnológia térhódítása is kedvez a precíz, minőségi munkák kivitelezéséhez.

A fogászat legújabb vívmányai mind a fogorvosok, mind a pácienseik javát szolgálják, hiszen a modern eljárásoknak köszönhetően a kezelések fájdalommentesen történnek, a fogászati rekonstrukciók pedig sosem látott esztétikai eredményt garantálnak.

Melyek a legújabb vívmányok a fogászat világában?

Lézerterápia

A lézer használata számos területen könnyíti meg az orvosok munkáját és segíti a betegek mielőbbi gyógyulását. Amellett, hogy erősíti az immunrendszert, hatékonyan csökkenti a szövetekben a fájdalmat, felgyorsítja a szövetek regenerációját, így mérséklődik a műtéti kockázat és garantált a rövidebb gyógyulási idő a fogászati beavatkozásokat követően.

Precíziós mikroszkóp és a fogászat

A több, mint 20-szoros nagyítás lehetővé teszi az orvosok számára a pontos diagnózis felállítását, és bizonyos beavatkozások (pl. gyökérkezelés, fogtömés, fogpótlás) biztonságos és igen precíz kivitelezését.

Ózonterápia

Az ózon használatával történő fogászati és szájsebészeti beavatkozások eredményesen bizonyítottak: a baktérium- és vírusölő hatásnak köszönhetően lehetséges a korai fogszuvasodás megelőzése, a különböző nyálkahártya-elváltozások gyógyítása, a fogágybetegség, a fogínyvérzés, a gyökérkezelés, az érzékeny fognyak terápiája csakúgy, mint a vérzéscsillapítás.

Gépi gyökércsatorna-kezelések

A speciálisan gyökérkezeléshez kifejlesztett készülék segítségével az orvosok kézi erő helyett a precíz gépi eszközzel sokkal hatékonyabban végezhetik a gyökércsatorna tágítását, s annak tisztítását még a görbe csatornák esetében is.

Invisalign fogszabályozás

A kényelmes, láthatatlan fogszabályozó sínek személyre szabottan készülnek, ezért gondtalan és észrevétlen viselést tesznek lehetővé. Hatékonyan, fokozatosan és fájdalommentesen korrigálják a fogsort. Számítógépes szoftver segítségével előre tervezhető a végeredmény, ami nagyban megkönnyíti a munkavégzést. Nincs szükség drótokra és ragasztott „tappancsokra, nincs rögzített készülék. A kivehető sínek könnyen tisztíthatóak, a mindennapi életvitelhez könnyen adaptálhatóak, a síneket a használója kéthetente saját maga cseréli. Étkezéskor kivehetőek, bármikor visszahelyezhetőek, igazodván ezáltal a munkavégzéshez, szórakozáshoz, szociális élethez.

Fogászati implantátumok

A fogászati implantátumok, vagyis a „műgyökér” széles skálája áll rendelkezésre azon páciensek számára, akik elvesztett fogaikat pótolni szeretnék a jó rágás funkciójának visszanyerése érdekében. A változatos kialakítású, szövetbarát anyagból készült implantátumoknak köszönhetően mindenki talál a lehetőségeihez és egyéni szükségleteinek megfelelő megoldást a hiányos fogazat pótlására.

Computer Tomography

A CT egy háromdimenziós digitális képalkotó eljárás, melyet a fogászatban az állcsontok és a fogak vizsgálatára használnak. A precíz diagnosztikát, az implantációs műtétek biztonságát nagy mértékben segítette a digitális képalkotó eljárások megújulása. Mind a tervezés során, mind a műtéti kivitelezésben segítséget jelentenek a ConeBeamCT felvételei által nyert információk. Alacsony sugárdózis mellett 3D-s képet nyerünk a beavatkozást érintő területről, a páciens állcsontjának formájáról és minőségéről. A felvételről „leolvasható”, hogy az adott állcsont alkalmas-e az implantáció elvégzéséhez, vagy a műtétet megelőzően csontpótlás szükséges-e. Ezáltal, alapos tervezéssel elkerülhetőek a beavatkozás közbeni meglepetések, kivédhetőek a felesleges rizikófaktorok.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!