Hogyan javíthatják az életminőséget a fogimplantátumok?

Sajnos nem csak az időseket érinti a fogvesztés, a fogsor viseléssel kapcsolatos probléma. Számos tényező játszik közre a fogak meggyengülésében, és esetleges elvesztésében. A hosszú időn át fennálló foghiány, esetleges balesetek következtében sokan fogsor viselésére kényszerülnek akár fiatalabb korban is. No de mindenkinek jó megoldás a fogsor?? Joggal merül fel a kérdés: hogyan javíthatják az életminőséget a fogimplantátumok?

Vajon kielégítő megoldást nyújt egy fogsor?

Sajnos a kivehető, csúszkáló fogsoroknak vannak korlátai. Egyrészt napi szinten meg kell küzdeni a fogsor bizonytalan rögzíthetőségével, másrészt sajnálatos a magabiztos mosoly és rágás elvesztése. Milyen megoldás létezik a fogsoron túl?

A fogimplantátumok előnyei

Szerencsére, a fogászati implantátumok egyszerű és biztonságos alternatívát kínálnak a protézisek kiváltására. Az implantátumok természetes megjelenésének köszönhetően Ön visszanyerheti önbizalmát, és jelentősen javíthat életminőségén.Ha továbbra is hezitál a fogsor és a fogimplantátum között, néhány információval szeretnénk segíteni a döntésben. Miért javasolják a fogorvosok a fogászati implantátumot?

1. Természetes megjelenés a csont mennyiségének megtartásával

A természetes fogak biztosítják az állkapocsban a csontmennyiség fennmaradását. Fogvesztéskor, rágási stimuláció hiányában a csont felszívódik, szintje lesüllyed, így az arckontúr előnytelenül változik. Ez a változás koránál idősebb megjelenést mutat. A jó hír, hogy az implantátumok tökéletesen visszaállítják a csont stabilitását. Olyan hosszú távú, biztonságos megoldást nyújtanak, mely lehetőséget ad a megfelelő táplálkozásra. Mindemellett, az implantátumok tökéletesen illeszkednek a természetes fogak színéhez és formájához, ezáltal biztosítják az arc harmóniáját, esztétikáját.

2. Nem fájdalmas

A fogsorok nagyon fájdalmasak lehetnek, feltörhetik az ínyt, mivel nincs lehetőség a biztos rögzítésükre. Nagyon sokan nem tudnak hozzászokni még akkor sem, ha már hosszú ideje viselik azokat. Fájdalmas, problémás viselésük miatt sokan inkább nem is használják a fogsorukat, ami még súlyosabb gondokat eredményez idővel. A rögzített implantátumok nem okoznak semmiféle zavart a mindennapi életben. Az páciensek a saját foghoz hasonlóan, teljesen természetesnek érzik az implantátumot. Beszélgetés vagy evés közben sem okoz semmiféle fájdalmat a becsontosodott műgyökér.

3. Nincs kínos csúszkálás

Az egyik legkellemetlenebb, legkínosabb dolog ami történhet, ha fogsora csúszkál a szájában. Ez hosszú távon komoly gátlásokhoz, önértékelési problémákhoz vezethet. Az implantátumok esetében emiatt soha nem kell aggódnia, mert tökéletesen rögzítve vannak. A fogászati implantátumok lehetővé teszik, hogy minden helyzetben határozott legyen a fellépése.

4. Tisztításuk megegyezik a saját fogakéval

A fogsorokat rendszeresen ki kell vennni, meg kell tisztítani, hogy megfelelő maradjon a szerkezetük és a színük. Az implantátumokat azonban nem kell eltávolítani, csupán gondos tisztítást igényelnek a saját fogainkhoz hasonlóan!

5. Szinte bármit ehet, amit csak akar

A fogsorokkal nagyon óvatosnak kell lennie atekintetben is, hogy milyen ételeket eszik. Számos korlátozással szembesülnek a fogsorok viselői. Kerülni kell például a ragacsos ételeket, a nehezen rágható ételeket, az apró, vagy kemény magvak fogyasztását. Azonban a lehetőségek tárháza megnyílik a fogimplantátumok esetén, ami felszabadító érzést kölcsönöz viselőjének.

6. A fogimplantátumok tartós megoldást nyújtanak

A fogászati implantátumok testreszabhatók, tökéletesen illeszkednek a száj és az állkapcsok anatómiájához. Hosszú élettartamúak és ellenállóak, megfelelő gondozásuk esetén igen időtálló megoldást nyújtanak.

7. A fogimplantátumok visszaállítják a rágóképességet

Az egyik legkritikusabb szempont fogak elvesztése esetén a rágóerő hiánya. Jóízű táplálkozás helyett mindig valamilyen korlátozással és fájdalommal kell szembenéznie? A fogászati implantátum helyreállítja a teljes rágóképességét, ezáltal lehetővé teszi az étkezések élvezetét.

Összegezve tehát, a fogászati implantátumok sokféleképpen javíthatják az életminőséget. Vágyik arra, hogy a rég elfeledett biztonságot megtapasztalja? Szerezze vissza mosolyát fogászati implantátumokkal!

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!