Rögzített fogsorok előnyei

A rögzített fogsorok előnyeiről érdemes pár szót szólni, hiszen a hagyományos, csúszkáló fogsorok már sem a modern esztétikai, sem a funkcionális szempontoknak nem felelnek meg.

A kielégítő táplálkozás és emésztés érdekében a hiányzó fogakat mindenképpen érdemes a fog elvesztését követően azonnal pótolni. Ez nem pusztán esztétikai szempontból fontos elsősorban, hanem a jó rágás megtartása és a többi fog egészsége miatt is.

Több fog, netán a teljes fogazat elvesztésekor a cél tehát az, hogy a fogpótlás visszaadja a hiányzó rágófunkciót és a fogazat harmóniáját, amivel biztosított a kényelmes evés és a magabiztos mosoly lehetősége. Ezt csak fix, rögzített műfogakkal, implantátumra helyezhető fogsorral lehet megoldani.

A rögzített fogsorok előnyei röviden

– Az implantátumok a csontban stabilan rögzülnek, így a fogak/fogsor nem mozognak, nem eshet ki a szájból, nem kell ragasztót használni

– Kényelmes felfekvést biztosít az ínyen, nem töri fel

– Tartós, hosszú távú megoldás

– Magas minőség, magas esztétikum garantált

– Biztonságos, korszerű eljárás

– Tisztítása egyszerű, nem igényel bonyolult teendőket

– Éjszakára sem kell kivenni a szájból, nincs beesett orca megjelenés

Összefoglalva, még a teljesen fogatlan pácienseinknek is lehetővé teszi a minőségi és tartalmas életvitelt.

Miért fontos a fogpótlás mielőbb?

1. A fog elvesztésekor, a foggyökér hiánya miatt sorvadásnak indul a meglévő csontállomány, ami a szomszédos fogak egészségét, megtartását is veszélybe sodorhatja. Az implantátumok behelyezésével a csontvesztés folyamata megállítható.

2. A fogak elvesztésekor az állcsontok egymáshoz viszonyított helyzete is változik, melynek nem kívánt következménye az arc anatómiájának változása: az arc beesik, az ajkak állása megváltozik. Az implantátumok behelyezésével visszállítható az arc harmóniája, tehát a rehabilitáció egyfajta fiatalító, anti-aging kezelésként is felfogható.

Hogyan rögzíthetőek a fogsorok?

Az állcsontokba rögzített implantátumok becsontosodását követően felkerül a fogtechnikus által készített végleges fogsor. A gyógyulási intervallumra pedig ideiglenes fogsor készül, nem maradnak a páciensek kiszolgáltatott helyzetben erre az időszakra sem.

A becsontosodott implantátumok stabil rögzülést biztosítanak, egyszerűen tisztíthatóak és kiemelkedően esztétikusak.

Rögzített fogsorok fajtái

1. Az All-on-4 koncepció lényege, hogy a speciális szögben beültetett implantátumok lehetővé teszik a rögzített körhíd készítését kevés csontállomány esetén is, s így elkerülhető a csontpótlás. Már az implantációt követő 4-5 munkanap alatt elkészül az implantátumokra helyezhető végleges fogsor, így a páciens rövid idő alatt visszanyeri rágóképességét, kivehető fogpótlás viselésére átmenetileg sincs szükség. (Bővebben)

2. A teljesen fix, implantátumokon rögzített hídpótlás azoknak ajánlott, akik rendelkeznek a szükséges csontkínálattal, vagy az jól pótolható. Ez azt jelenti, hogy teljes fogatlanság esetén a fix pótlás készítéséhez hat- nyolc implantátum állcsontba ültetésére van szükség. A gyógyulási idő letelte után a fogtechnikus elkészíti a személyreszabott hídpótlást, mely magas komfortérzetet biztosít a viselőjének.

2. Lokátorral rögzített fix fogsor esetén a fogsor a behelyezett implantátumokhoz lokátor elemekkel kapcsolódik. Az eljárás során az alsó fogsorba általában 2 db implantátumot helyez a fogorvos, a felső fogsorba pedig 4 db implantátum szükséges. A lokátor elem az implantátumba rögzített fejrész, melyhez patentszerűen kapcsolódik a fogsor, s így stabilan rögzül.

2. A stéges kivehető fogpótlás (overdenture) egy költséghatékony, de megbízható megoldás a kényelmetlen, kivehető fogsorok kiváltására. Csontveszteség esetén is megvalósítható, a pótlás elkészítéséhez 4 db implantátum beültetése szükséges mind az alsó, mind a felső állcsontba. A fogsort fémrúd, úgynevezett stég stabilizálja. A fogsor rögzülése így megbízhatóan stabil, viszont a fogsor könnyen kivehető és tisztítható.

Fontos tudni, hogy nincs két egyforma eset. A személyre szabott megoldás meghatározása szakértelmet kíván, ezért bízzon fogorvosainkban, akik a lehető legoptimálisabb megoldást fogják az Ön igényeihez igazítani.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!