Gyakori kérdések

Kedves Pácienseink!

Fontosnak tartjuk, hogy ebben a lelkileg megterhelő időszakban, legalább online módon támogassunk Titeket.
Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyeket Ti tettetek fel nekünk az elmúlt napokban. Ezeket próbáljuk megválaszolni szép sorban, és ezáltal hozzájárulni ahhoz, hogy még jobban vigyázhassatok fogaitok egészségére az otthonlét időszaka alatt.

Nézzük a leggyakrabban feltett kérdést elsőként:
Mit tehetek otthon, hogy megőrizzem a fogaim egészségét ebben az átmeneti időszakban ?

Fogaink egészsége és a jó szájhigiéné elengedhetetlen része az általános egészségnek.
Magabiztos mosoly is csak egészséges, tiszta fogakkal lehetséges, ezért a legfontosabb teendő most is az alapos, rendszeres, helyes technikával elvégzett fogmosás.

Mire figyeljetek oda?
– Ne feledjétek, hogy az otthonlét során ugyanúgy károsodhatnak fogaitok.
A savas, cukros élelmiszerek nem kímélik a fogzománcot semmilyen körülmények között.

Az otthoni kényelem sajnos előszeretettel csábít mindenkit a nassolásra, az édességek fokozott bevitelére, ezért érdemes továbbra is önkontrollt gyakorolni és fokozottan odafigyelni a fogápolásra.

– Fogaitokat mossátok, tisztítsátok rendszeresen, minden étkezés után! Sokan gondolják úgy, hogy naponta kétszer végigsikálván akárhogyan, akármilyen fogkefével a fogaikat, mindent megtettek a szájhigiéné érdekében.
Azonban a helytelen fogmosási technika több kárt csinálhat, mint hasznot.

Hogyan kell helyesen fogat mosni?
Érdemes elsajátítani az alábbi gyakorlatot ? A puha sörtéjű fogkefénket helyezzük döntve az íny és a fog határára, a sörték az íny felé a fogfelszínnel negyvenöt fokos szöget zárjanak be.

Körkörös mozgatással tisztítsuk meg a fogakat, csupán enyhe nyomást alkalmazva. Különös gonddal kezeljük a fogak közötti területet, az ínyszéleket és a fognyakat is.
Felfelé, körkörösen söprő mozgással távolítsuk el az ételmaradványokat, a fellazított lepedéket, majd a rágófelszínek tisztítását is végezzük el. Elengedhetetlen a fogak közének tisztítása is.
Ehhez nagyon jó szolgálatot tesz a fogselyem és a fogköztisztító kefék.
Erről fogunk még bővebben beszélni a későbbiekben.

Azok, akik elektromos fogkefét használnak, ugyanígy járjanak el, de ott a mozgást elvégzi a fogkefe helyettetek.

Utolsó jó tanács:
Legalább reggel és este, de inkább naponta háromszor mossatok fogat, és alkalmanként legalább két percig. Kerüljétek az étkezések közbeni nasizást, cukorka szopogatást, savas üdítők kortyolgatását! Ne feledjétek, ha baj van, állok rendelkezésetekre telefonon, keressetek bátran! ?

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!