Implantátum és híd?

Melyik a jobb megoldás: implantátum, vagy híd? Szeretnénk segíteni a döntésben.

A fogászati implantátumok és a hidak két általános megoldás a hiányzó fogak pótlására.

Mi a lényeges különbség implantátum és híd között?

A fogászati implantátumok erős, hosszú ideig tartó “műfogak”, amelyeket műtéti beavatkozás során az állkapocsba illesztenek, ezért önmagukban is stabil megoldást nyújtanak. Ezzel szemben a hidak olyan fogpótlások, amelyek a szomszédos fogakra csatlakoznak, azokat pillérként használva.

Az alábbi összehasonlítás segít megérteni a két kezelési lehetőség közötti különbségeket.

Időtállóság

A hidak átlagosan 10 évig (fémkerámia esetében ) – 15 évig (fémmentes hídak esetében ) tartanak. A fogászati implantátumok élettartama igen hosszú lehet, akár élethosszig tartanak, ha megfelelően gondozzák őket.

Kezelési idő

A végleges híd 7-14 nap alatt készül el. A lecsiszolt fogakra első körben ideiglenes híd kerül. A lenyomat pedig csak akkor történhet meg , ha minden egészséges állapotban van.

Az implantátumokat olyan felszínnel látják el , amely összecsontosodik a páciens saját csontjával. A műgyökér beültetéséhez nem kell lecsiszolni a szomszédos fogakat. A gyógyulási folyamat azonban több időt vesz igénybe, függ a beavatkozás technológiájától (egyszerű implantáció – 3 hónap, csontpótlás esetében 6-9 hónap ).

Csontok megőrzése szempontjából: implantátum, vagy híd?

A fog gyökerének hiánya, gyakran csontvesztést idéz elő. Ez sajnos hidak esetén is érvényes. Az implantáció az egyetlen olyan helyreállító kezelés, amely megakadályozhatja az állkapocs csontozatának sorvadását.

Higiénia

A szájhigiénia fontos mind a hidak, mind az implantátumok esetében. Különösen óvatosan kell eljárni az eltávolítható fogsorokkal és hidakkal kapcsolatosan, hogy megelőzhető legyen a plakk felhalmozódása, a fogsor idő előtti elhasználódása. Az implantátumok ugyanolyan gondoskodást és rendszeres fogászati ellenőrzést igényelnek a behelyezésüket követően, mint a saját fogak.

Implantátum, vagy híd hatása más fogakra

A hidak elkészítéséhez szükség lehet a szomszédos, egészséges fogak lecsiszolására, tehát feláldozására. A fogászati implantátumok úgy működnek, mint a saját fogak, és nem okoznak kárt a szomszédos fogakban.

Mi van, ha várok?

A hiányzó fogak kezelésének késleltetése további problémákat okozhat, beleértve az egészséges fogak egyenetlen kopását, dőlését a foghiány irányába és a csontok méreteinek csökkenését. Sokan félnek az implantációtól, mert nem ismerik kellőképpen az új technológiák vitathatalan előnyeit.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy közösen megtaláljuk problémájára a legmegfelelőbb lehetőséget.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!