Zárt és nyitott kürettálás

A kürettálás módszerét a fogágy betegségeinek kezelésekor alkalmazzák a fogorvosok. Mind a nyitott, mind a zárt küret a fogat tartó szövetek egészségének helyreállítását szolgálják. A kürettálás révén a szubgingivális (azaz íny alatti) gyulladt tasakok és a fogak gyökérfelülete megtisztítható, így visszaállítható az íny és a fogazat épsége.

A probléma súlyosságától függően, az íny alatti fertőzött terület megtisztítása történhet zárt és nyitott küret formájában, mindkettő az íny-kötőszöveti szerkezetének helyreállítását szolgálja.

Zárt kürettálás

Kevésbé súlyos esetben zárt küretet alkalmaz a fogorvos. Ilyenkor feltárja és megtisztítja a fertőzött, gyulladt területet. Az eljárás kézi eszközzel történik, a kíméletes tisztítást ultrahanggal működő eszköz biztosítja. A kürettálás célja, hogy a gyulladásos tasakok megszűnjenek és az íny vissza tudjon tapadni a fogra. A beavatkozást követően gyógyulási idő szükséges, melynek végén a fogorvos ellenőrzi az elért eredményt.

Nyitott küret

Ha az íny alatti fertőzés túl mélyra hatolt, a fogorvos nyitottt kürettálást javasol. Általában régóta fennálló, krónikus eset megoldására szükséges ez a sebészeti beavatkozás. Ilyenkor a fogíny felső részének eltávolításával hozzáférnek a mély, szondával feltárhatatlan ínytasakokhoz, és megtisztítják azokat. A nyílt kürettálás során a fog gyökeréről nagy hatékonysággal lehet eltüntetni a gyulladásokat, így a fog megtartása új esélyt kaphat. Az íny esetleges korrekciójához, teljes gyógyulásához lézeres eljárásra lehet szükség a a rehabilitáció során.

Fontos megjegyezni, hogy a zárt és nyitott kürettálás igen hatékony eszköz a fogorvosok kezében, de önmagában nem örökre szóló megoldás. A fogak higiénéjére vigyázni kell ahhoz, hogy fogaink sokáig szolgálhassanak! Elengedhetetlen a helyes és alapos fogmosás és fogköztisztítás csakúgy, mint a rendszeres fogkőeltávolítás és a fogászati kontrollokon való részvétel. Ne feledje, minél hamarabb tárják fel a fogászati panaszok hátterét, annál könnyebben lehet megoldást találni az adott problémára.

Várjuk szeretettel, forduljon hozzánk bizalommal!

Bejelentkezés

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!