Prémium fogászati kezelés- Filozófiánk a slow dentistry

A “slow” filozófia részeként, a “Slow Dentistry”, vagyis „lassú fogászat” mozgalom elsősorban arra ösztönzi a fogorvosokat, hogy változtassanak gyakorlatukon, szánjanak több időt pácienseikre. A prémium fogászati kezelés lényege a „slow dentistry” ( szakértelem , minőség és teljes odafigyelés.)

Prémium fogászati konzultáció

A „lassítás” ösztönzésével a mozgalom nem titkolt szándéka másrészt megváltoztatni az emberek orális egészségükhöz való viszonyukat. A jelenlegi fogorvosi gyakorlat rámutat arra, hogy a gondozás színvonalának emelése garantálja a biztonságosabb kezelést, mely növeli a páciens orvosába vetett bizalmát és elköteleződését.

„Az idő hatalmas tényezővé válik a kiválóság gyakorlatában” – mondta Dr. Miguel Stanley, a mozgalom társalapítója. Kihangsúlyozza, hogy a beteg kezelése során a beteg érdekei a legfontosabbak, nem pedig az üzleti modell.

Elmondása szerint a “slow” típusú fogászati ellátásnak tükröznie kell a tempóközpontú élet ütemének kulturális változását. Ennek a mozgalomnak a célja a hektikus élet megfékezése, és elutasítja azt a divatos hozzáállást, miszerint: „Most akarom”.

Milyen előnyei vannak a “slow” mozgalomnak?

  • A mozgalom hatása mind a fogorvosra, mind a betegre igen kedvező. A hosszabb fogorvosi konzultáción több ideje jut a szakembernek a beteg meghallgatására, amely segít a pontos diagnózis felállításában.
  • Ez a mozgalom elutasítja a rohanó, stresszes találkozókat. A sürgető légkör veszélyeztetheti a beteg megértését, biztonságát és jó közérzetét. Nem utolsósorban, a hajszoltság növeli a kezelés során a fertőzések kockázatát.
  • Sajnos még ma is sok fogorvos úgy gondolja, hogy 20 perc elegendő egy foghigiénés kezeléshez az ebédszünet alatt, vagy fél óra alatt gyorsan meg van egy tömés.
  • A Slow Dentistry mozgalom szeretné elősegíteni azt, hogy mindannyiunkban felértékelődjön a fogaink egészségének fontossága, mely elengedhetetlen a minőségi élethez. Ehhez azonban át kell értékelni életritmusunkat és időt kell szánnunk az egészségünkre.

A slow dentistry négy pillére

  • A pácienseknek joguk van a kezelés megkezdése, beleegyezésük aláírása előtt a teljes körű tájékoztatásra.
  • A kezelés megkezdése előtt biztosítani kell a páciens számára a teljes hatékonyságú érzéstelenítést, és érthetően vázolni a kezelés lépéseit.
  • A maximális biztonság érdekében mindent meg kell tenni. Például, ha szükséges, kofferdamot, védőeszközt kell használni a töméscsere kivitelezése alatt.
  • A berendezések és az eszközök teljes fertőtlenítését el kell végezni a betegek kezelése között a keresztszennyeződés megelőzése érdekében.

Ez a protokoll nyilvánvalóan több időt igényel, mint a megszokott gyakorlat. Azonban, a körültekintőbb ápolás felé történő fejlődés egyrészt csökkenti a fogorvosok stresszét, másrészt garantálja a betegek mindenekelőtti biztonságát is.

Bejelentkezés itt 

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!