PRF – Platelet Rich Fibrin technológia

A PRF, vagyis a Platelet Rich Fibrin technológia megoldást jelent lágyszöveti hiány kiküszöbölésére egy azonnali implantáció érdekében. Egy fog elvesztését, vagy arcüreg feltöltést követő azonnali implantálás lehetősége gyakran kihívást jelent a beültetendő implantátum körüli lágyszövetek hiányában. Bizonyos technikák már rendelkezésre álltak eddig is az implantátumok azonnali elhelyezése során, ám azok jelentős hátrányokkal rendelkeztek. Hagyományos eljárás során az implantátumok késleltetett elhelyezése teszi csak lehetővé a lágyszövetek regenerációját és behatolását a kihúzott fog gyökerének csúcsába, ami által kiszámíthatóbbá válik a műgyökér rögzítése. A lágyszövetek jelentéktelen mennyisége miatt az implantátum azonnali elhelyezése PRF alkalmazása nélkül jelentős kockázatot jelent az implantátum felülete körüli bakteriális fertőzések szempontjából.

Az azonnali implantáció az utóbbi években nagy figyelmet kapott, a szakma folyamatosan keresi a módszerek megújítását. A páciensek részéről érthető módon nagy igény mutatkozik a rövidebb idő alatt megvalósítható helyreállító módszerekre.

Mi az a Platelet Rich Fibrin?

A PRF egy vérlemezkében dús plazma, melyet a páciens saját véréből nyernek. E technológia alkalmazásával a szakemberek képesek hatékonyan felgyorsítani a szövetek regenerálódását, az optimális sebgyógyulást. A fibrinben gazdag plazma az orvostudomány számos területén, ideértve az azonnali fogászati implantást is, gyorsabb kezelési protokollokat és így gyorsabb végleges helyreállítást tesz lehetővé.

Miért forradalmasította a PRF az azonnali implantációt?

1. PRF segítségével jelentősen lerövidül a lágyrészeket érintő sebészeti eljárásokat követő gyógyulási idő. A PRF az implantátumok azonnali elhelyezésekor költséghatékony és könnyen kivitelezhető regenerációs módszert kínál a lágyszöveti hiányok pótlására.

2. Az eddigi technikák alkalmazásánál a csontpótlás elhelyezése gyakran problémákat okozott a lágyszövetek kiszámíthatatlansága szempontjából. Ez különösen igaz azokra az esztétikai területekre, ahol a lágyszöveti támasz hiánya gyakran veszélyeztetette a végső esztétikai eredményeket az elhelyezett implantátumok körüli nyálkahártya recessziója miatt.

3. A foghúzás utáni, vagy az arcüreg emelést követő azonnali beültetés egyik fő ellenjavallata az volt, hogy a lágy szövetek nem teljesen töltötték ki az extrakciós üreget, az implantátum azonnali beillesztése technikailag igényesebb megoldásokat követelt.

4. A PRF segítségével immáron kivédhető a lágyszövet és az implantátumok rossz integrációja, és az ebből fakadó periimplantitisz (az implantátum korai kilökődésének) kockázata, fontos szerepet játszik a bakteriális és vírusfertőzések megelőzésében.

5. A PRF módszerével a betegeknek kevesebb gyógyszert kell szedniük és kevesebb kellemetlenséget kell átélniük az eljárás során és az azt követő posztoperációs időszakban.

6. A PRF módszer egy teljes mértékben biokompatibilis biológiai eljárás, mellyel csökkenthető a kezelés költsége, a beavatkozás intervalluma és komlexitása, anyagigénye. Mindeközben teljesen biztonságos módon segíti az implantátum azonnali elhelyezését, a gyors, kielégítő fizikai gyógyulást.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!