Újévi fogadalmak

Az Új Esztendő mindig újévi fogadalmak megtételére ösztönöz. Az év első napjaiban még mindenki nagyon elszánt és határozott elképzelései vannak arról, hogy mi mindent szeretne megvalósítani az előtte álló évben. Általában azon szeretnének változtatni az emberek, ami addig háttérbe szorult, vagy érzik a hiányát. Ki sportolni szeretne többet, ki egészségesebben táplálkozni, ki pedig több időt tölteni pihenéssel, kikapcsolódással. Ezek a fogadalmak sajnos nagyrészt szertefoszlanak az év során, pedig csak rajtunk áll, hogy tegyünk értük.

Újévi fogadalmak és egészség

Manapság, a rohanó és stresszes életmód nem kedvez az egészség megőrzésének. Tudatosan törekednünk kell arra, hogy egyensúlyt teremtsünk munka és pihenés között, hogy megakadályozzuk a mentális és fizikai túlterheltséget. Igaz a mondás, „ép testben ép lélek”, de ezért tenni kell. Az egészségünk az alapja a hosszú és minőségi életvitelnek.

Hogyan tehetünk ezért?

  • Törekedjünk a rendszeres mozgásra. Az aktív sportolás karban tartja a testet és a szellemi aktivitást. Bármilyen sportot űzhetünk, amiben örömünket leljük, de életkorunknak és testi kapacitásunknak megfelelően válasszuk ki.
  • Figyeljünk a tápanyagban gazdag táplálkozásra, s együnk minél több nyers zöldséget, ezzel fogainknak, az emésztésünknek és a testsúlyunknak is kedvezünk. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, főként tiszta vizet fogyasszunk.
  • Ne hanyagoljuk el a szűrővizsgálatokat, ideértve a rendszeres fogászati ellenőrzéseket. A legjobb módszer szervezetünk és a fogaink egészségének megőrzéséhez a megelőzés.
  • Mértékkel fogyasszunk alkoholt, kerüljük a dohányzást.

Népszerű újévi fogadalmak

A legnépszerűbb újévi fogadalmak az életmódváltással kapcsolatosak: a sportolás, a táplálkozás, illetve a káros szenvedélyekről való leszokás áll az első helyen.  Ezeket követi a több utazás, a több pihenés, új hobbik iránti vágy. A sokszor irreális vágyak megfogalmazása után azonban a kitartás többnyire hiányzik a megfogalmazott célok eléréséhez, így azok csak átmenetileg, vagy részben valósulnak meg. A szakemberek javaslatai alapján érdemes tudatos tervezéssel és részcélok kitűzésével haladni a céljaink felé, így a kisebb sikerek folyamatos ösztönző erővel bírnak és fenntartják a lelkesedést és a küzdeni akarást. Az elért eredmény nem csak a fizikai megújulásunkra hat jótékonyan, hanem az önértlékelésünkre is.

Ti milyen fogadalmat tettetek? Netán meglátogatjátok a fogorvost, hogy újra bátran mosolyoghassatok? Ha igen, akkor mi várunk Titeket szeretettel!

További cikkeink

A letört fog rehabilitációja

A letört fog nem csupán esztétikailag zavaró, de funkcióját sem tudja ellátni maradéktalanul. Ami még aggasztóbb, hogy a sérülés következtében a fog nyitva áll a kórokozók számára a fog belseje

Elolvasom >>

Fogkímélő ünnepi ételek

Az ünnepi ételek hagyománya sok helyen felülírhatatlan, de azért jól jöhet egy-két ötlet azoknak, akik arra vágynak, hogy a gyomrukat és a fogaikat is kíméljék az ünnepek alatt. Az adventi

Elolvasom >>

Ki a jó fogorvos?

A jó fogorvos mindenkinek mást jelent, de az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani, ha szeretnénk szorongás nélkül és megbízható, hosszú távú eredménnyel zárni a fogászati kezelést. Mitől jó a

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!