A fogászat szakterületei

A fogászat szakterületei folytonos megújulást mutatnak. Ezáltal, napjainkban csak az egymást kiegészítő, összeforrt szakmai munka eredményezheti a tökéletes eredményt.

Miért specializálódnak a fogászat szakterületei ?

A fogászat sosem látott módon és megállíthatatlanul fejlődik. Az eddigi gyakorlatok egyre nagyobb fokú jártasságot és folytonos megújulást kívánnak a fogorvostól bizonyos fogászati területeken, vagy technológiákban. Napjainkban, az általános fogorvos már nem képes minden igényt kielégíteni, vagy legalábbis nem teljes mértékben.

Sok esetben tapasztalható, hogy az álltalános fogorvos diagnosztizálja az adott problémát, vázolja a lehetséges terápiás alternatívákat, ám speciális fogászati probléma esetén tapasztaltabb kollégához irányíthatja a pácienst.

A Sorridente rendelője és a fogászat szakterületei

A Sorridente rendelőjében minden területnek megvan a maga specialistája, így a pácienseink rengeteg időt spórolhatnak komplex kezelés esetén. Számos félreértés, félrekezelés előzhető meg azzal, hogy a különféle szakrendelések igénybevétele helyett egy helyen, összehangoltan kezeljük a legbonyolultabb igényeket is.

Milyen problémákat érint egy összetett kezelés?

Az általános fogászati problémákon kívül (pl. egyszerű fogtömés) szakszerű, összehangolt ellátást nyújtanak kollégáink szájsebészeti, parodontológiai (fogágybetegségek), vagy fogszabályozási -, állkapocs-ízületi panaszok esetén is.

Általános fogorvos

Az általános fogorvos a fog és szájbetegségek szakorvosa: konzerváló fogászati kezeléseket és protetikai tervezést végez. Ez a fogászati alapellátásba tartozó két terület biztosítja a tömések, gyökérkezelések, fogkő-eltávolítás, fogfehérítés, a zárt kürett, és az egyszerűbb fogeltávolításokat érintő kezeléseket.

A modern fogpótlások készítése folyamatos kihívás a fogászat szakembereinek. A technológiák, és az anyagok megújulása megköveteli, hogy rendelőnk szakorvosai rendszeresen vegyenek részt nemzetközi és hazai továbbképzéseken.

Az implantációs protetika a jelenkor modern fogpótlása. Az implantátumra készülő fogpótlás kivitelezése igen magas szintű képzettséget és tapasztalati tudást igényel.

A gnatológia a fogpótlások készítéséhez kapcsolódó terület

Az állkapocsmozgásokkal, így a fogak érintkezésével foglalkozik. Gyakorlata átfogó szemléletet és nagyfokú jártasságot kíván.

Az endodoncia területe a fogbél problémáival és megbetegedéseivel foglalkozik.

Közismert néven a foggyökér kezelése tartozik ide. Magas szintű jártasságot igényel, főként a mikroszkópos gyökérkezelések kivitelezése esetén. A speciális mikroszkóppal végzett eljárások sikeressége nagymértékben garantált, szemben a régebbi beavatkozások kedvezőtlen esélyével. A mikrószkópos berendezés kezelése azonban feltételezi a kellő hozzáértést és tapasztalatot.

A fogszabályozás gyakorlata

Ezen belül is ma már elkülönül két szakterület: a látható és láthatatlan készülékekkel végzett kezelések. A hagyományos, “látható” készülékeket háttérbe szorítják a manapság divatossá vált „láthatatlan” megoldások, ám ezek másfajta fogszabályozási elven működnek. Számos előnyük mellett tudni kell, hogy nem minden fogszabályozási problémára alkalmazhatóak.

A szájsebészet dentoalveoláris szájsebész szakvizsga megszerzése után gyakorolható.

Ide tartozik minden olyan szájsebészeti beavatkozás, amely a szájüreg területét illeti. Általában szájsebészek végzik a műgyökér, vagyis implantátum beültetését is, melynek gyakorlata szintén nagy szakértelmet igényel.

A parodontológia foglalkozik a fogat támasztó szövetek (íny, kötőszövetes rendszer és csont) problémáival, megbetegedéseivel.

A parodontológus zárt és nyitott kürettet, ínykorrekciós műtéteket végez.

A fogászat szakterületei és a dentálhigiénia

A dentálhigiénia az általános fogorvosi praxis része. Azonban, ma már a dentálhigiénikusok is végezhetnek íny feletti és íny alatti fogkő-eltávolítást, fogfehérítést. Ezen kívül fogápolási szaktanácsadást is tarthatnak, és felhelyezhetnek fogékszert.

Összegezve tehát, ha bizonyos fogászati probléma több szakterületet is érint, a Sorridentében Ön jó kezekben van! Kollégáink együtt, egymással rendszeresen egyeztetve megtalálják a legoptimálisabb gyógymódot, és az adott terület leghivatottabb specialistája fogja elvégezni a különleges szakértelmet igénylő kezeléseket.

Rendelőnkben, az alapos kivizsgálást és állapotfelmérést megkönnyíti a digitális panoráma röntgen és intraorális röntgen készítésére alkalmas készülék.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!