Fejfájás, fülzúgás … Lehet köze a fogaimhoz?

Komoly szakirodalom áll rendelkezésre a fejfájás és a fülzúgás okairól, kiváltó tényezőiről, terápiájukról. Számtalan oka lehet ezeknek a kellemetlen panaszoknak.

A legtöbb esetben a fejfájás, vagy a fülzúgás bizonyos alapbetegségekhez, elváltozásokhoz köthetőek, mint például a magas vérnyomás, agyi vérellátási zavar, vagy a Menière betegség. És akkor még nem beszéltünk az időjárási frontok kellemetlen hatásairól …

A fejfájás és a fülzúgás gyakori panasz a fogorvosnál is!

Ilyen jellegű tüneteket az állkapocsízület rendellenes helyzete eredményez.

A koponyát és az állkapcsot összekötő ízület mozgása igen összetett, harmónikus működéséhez számtalan szempontnak teljesülnie kell. Amikor a rágásban és a beszédben is szerepet játszó állkapocsízület helyzete a normálistól eltér, a hozzá kapcsolódó izmok és szalagok nagyon megterhelődnek, rendellenes használatuk komoly kellemetlenségeket okoz.

A páciensek általában nem gyanakszanak fogászati problémára, csupán fej- és nyakfájdalomról, fejfájásról, fülzúgásról, vagy nyugtalan alvásról számolnak be a fogorvosnál.

Mitől alakulnak ki az állkapocsízületi rendellenességek?

1. szerzett, vagy öröklött rossz fogsorzáródás, harapási rendellenességek

2. megkopott fogazat

3. egy, vagy több fog elvesztése

4. pontatlanul kivitelezett fogtömés, fogpótlás

5. pontatlanul kivitelezett fogtömés, fogpótlás

Mi a teendő rágási nehézség, fül-, állkapocs-, arc-, vagy fejfájás esetén?

4. pontatlanul kivitelezett fogtömés, fogpótlás

Az állkapocsízület elváltozása hosszú időt igényel, de annál kellemetlenebb tünetekkel jár. A kellemetlen panaszok megszüntetése csak szakember segítségével lehetséges. Ne várja meg, hogy a folyamat visszafordíthatatlan legyen!

Szakszerű gnatológiai módszerekkel fel lehet mérni az elváltozás mértékét, és meg lehet szüntetni a panaszokat.

A műszeres mérések alapján a fogorvos pontosan meg tudja határozni az állkapocsízület helyzetének, valamint a fogak záródásának problémáit, és kezelési tervet készít.

Az alkalmazott terápia magában foglalja a fogazat és az arc esztétikájának helyreállítását, és a funkcionális eltérések korrekcióját egyaránt. A fogászati rehabilitáció nagyfokú tapasztalatot, átfogó szellemiséget, és esetenként több szakterület együttműködését kívánja.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!