Fogmosás és fogszabályozás

Fogmosás és fogszabályozás elválaszthatatlan. A jó fogmosás elengedhetetlen fogszabályozó készülék viselésekor. A fogszabályozás ma már nem csupán a gyermekek privilégiuma. A korszerű fogszabályzók szinte minden korban képesek hatékonyan szabályozni a keszekusza fogakat, s így nem csak esztétikailag, de a fogazat funkcióját tekintve is jelentős eredmény érhető el. Arra azonban kiemelt figyelmet kell fordítani, hogy akár gyermekkorban, akár a felnőttek esetében elkerülhetetlen a tökéletes szájhigiénia betartása.

Fogmosás és fogszabályozás kéz a kézben?

– Először is tudni kell, hogy beteg íny, fogkő jelenléte, vagy szuvasodás esetén nem lehet szabályozni a fogakat. Kizárólag a fogak és az íny általános egészségének helyreállítása után kerülhet fel a fogszabályozó készülék.

– Fogköztisztító kefe és speciális fogköztisztító eszközök használata javasolt fogszabályozó készülék nélkül is, de felhelyezését követően egyszerűen elengedhetetlen.

Azért nélkülözhetetlen ezeknek az alkalmazása, mert a rögzített fogszabályozó készülék viselésekor ételmaradékok szorulnak könnyen az eszköz és a fogak közé, melyek megfelelő szájhigiénia mellőzésével elősegíthetik a fogszuvasodás kialakulását.

– A Sorridentében a dentálhigiénikus és a fogszabályozó fogorvos mindig szívesen áldoz időt arra, hogy megtanítsák a pácienseket a helyes technikával végzett, alapos fogmosásra, a fogselyem, a fogköztisztítók és a szájzuhany használatára.

– Ha alaposan és rendszeresen, minden étkezés után megtisztítja fogait, nem kell arra számítania, hogy a fogszabályzó levételével kellemetlen meglepetésben lesz része.

– A zavaró élmények elkerülése végett kerülje az apró szemcsés élelmiszereket, a rágózást, a ragacsos édességek nassolását.

Utolsó jó tanács:

Mindig kövesse a fogszabályzó specialista tanácsait. A fogszabályzó viselése nagy felelősség, hiszen nem lehet elhanyagolni a tisztítását. Néha úgy érezzük, hogy akadályoz mind a beszédben, mind az önfeledt táplálkozásban, s a magabiztos fellépésben. Mindenkinél más okból válik szükségessé a fogak rendezése és különböző az eljárás menete. Ne keseredjen el, ha a szomszédnak már levették, de önnek továbbra is ajánlott a készülék viselése. A fogorvos az ellenőrzések során folyamatosan követi a fogazat állapotának javulását, s csupán indokolt esetben javasol az átlagosnál hosszabb idejű kezelést. Ilyen probléma például, ha túl nagy rések vannak a fogak között, ha a fogak jócskán előrébb, vagy hátrébb (esetleg ferdén) állnak az optimálistól. A fogszabályozás szintén több időt vehet igénybe erős mély- és keresztharapás okozta állkapocs-ízületi problémáknál. Higgye el, a kitartás meghozza a gyümölcsét: a szépen rendezett fogak boldog, egészséges mosolyt eredményeznek. Az esztétikán túl pedig visszanyeri az ideális rágóerőt, amely a fogak hosszú távú megtartását garantálja.

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!