Holisztikus fogászat és az amalgám …

A fogszuvasodás napjainkban mindennapos fogászati megbetegedés. Baktériumtelepek jelenléte (a híres fogplakk) okozza, amelyek az élelmiszerből származó cukor jelenlétében savakat termelnek, s így képesek megtámadni a fog kemény szöveteit.

Hogyan tudjuk megelőzni a fogszuvasodást?

Hatékony megelőzési eszköz lehet a jó szájhigiéné biztosítása, a mérsékelt cukorbevitel (mennyiségben és gyakoriságban), valamint a megfelelő mennyiségű fluorid használata.

De mit tehetünk, ha mégis szuvasodásnak indul a fogunk?

Hogyan vélekedik erről a holisztikus szemlélet?

A holisztikus fogászat vélekedése szerint, minden üreg üzenetet hordoz. A holisztikus fogászat egy átfogó megközelítés, ahol a beteget egésznek tekintik, nem pedig alrendszerek együttesének. Ily módon, a fogakra, mint  érzékelőkre tekintünk, melyek tájékoztatnak bennünket bizonyos élettani rendellenességekről, lelkiállapotokról.

Mi az a fogászati dekódolás?

A fogászati dekódolás szintetizálja többek közt az orvostudomány, a fogászat, az antropológia, az etológia, az ideggyógyászat, az akupunktúra ide vonatkozó megállapításait. Eszerint “a fogak a személyes ábécé harminckettő betűje, amelyek a tudatalattink üzeneteit hordozzák”. A dekódolással lehetővé válik a fog patológiáinak, valamint az úgynevezett kapcsolati konfliktusok és befejezetlen érzelmi helyzetek összefonódásának feltárása. Tehát a szuvasodások és más parodontális betegségek hányattatásaink szomatizációját jelentenék? Ezt a megközelítést alátámasztja a kínai orvoslás is,  mely szerint a fogak meridiánok által a test bizonyos szerveihez kapcsolódnak. Ezen összefüggés is igazolja, hogy szerveink működése, diszfunkciói egymásra kölcsönösen hatással lehetnek.

Milyen információt hordozhat a fog?

A szenvedő fog a holisztikus fogorvos számára információt hordoz, mely által dekódolható a tudatalattiból érkező figyelmeztetés.  A beteg testétől érkező üzenetnek köszönhetően így hatékonyabban feltárható egy betegség „kiváltó oka”, eredményesebb annak gyógyítása. Ez a szemlélet forradalmi változásokat hozhat a betegek és a betegségek gondozásában.

Ám vigyázat!

Természetesen, mint minden területen, a fogászatban is akadnak, akik üzletszerűen visszaélnek a páciensek bizalmával, jóhiszeműségével. ezért minden terápia előtt ajánlott megbizonyosodni a szakember megbízhatósága felől!

Az amalgám „rossz” rezgései

A holista fogorvosok szerint, bizonyos fogászati anyagok mérgező hatását alábecsülik más szakemberek. Különösen az amalgámok használatát nehezményezik toxikus higanytartalmuk miatt. Máig vitatott kérdés, hogy a higany mérgező hatása milyen dózisnál szignifikáns. Számos szakember azt vallja, hogy nincs tudományos bizonyíték, igazolható összefüggés a rákos betegségek, Alzheimer-kór, sclerosis multiplexis és a fogban lévő higany mérgező hatása között… A tömés folyamata során felszabaduló mérgező anyagok azonban bizonyítottan károsíthatják az egészséget. A holisták felhívják a figyelmet arra, hogy minden, amit a szájba(n) teszünk, rezgéseket eredményez. Az anyagrezgések pedig akár negatívan is befolyásolhatják a saját rezgéseinket. Az amalgám jelentős elektromos mező megjelenését okozza az arra érzékenyeknél, ami  az amalgámok eltávolítását indokolhatja esetükben.

Milyen előnyökkel bír a holisztikus megközelítés?

  • A holisztikus megközelítés a test egészére fókuszál;
  • Az egészségre ártalmatlan anyagok használata elsőbbséget élvez minden beavatkozásnál;
  • A beteg megfelelő és érthető információt kap betegségének természetéről és a különféle terápiás eszközökről;
  • A páciens megtapasztalhatja az egészségügyi szakember megnyugtató, empatikus hozzáállását;
  • A terapeuta és a beteg kapcsolatának minősége pozitívan hat a gyógyulásra;
  • A szorongásmentes légkör, a lelki nyugalom pozitívan hat a testi sérülések regenerálódására;
  • A partneri, empatikus hozzáállás segítségével a beteg megérti a betegségét, felfogja annak jelentőségét és aktívan részt tud vállalni a kezelések megválasztásában és végrehajtásában.

A holisztikus fogászat követői véleménye szerint a legtöbb páciens igényli, hogy türelmesen meghallgassák és támogassák őt a terápia során. Természetes igényük, hogy stresszmentes légkörben történjen a gyógyulásuk. Vallják, hogy ez alapvető fontosságú a minőségi gyógyítás humánus megközelítésében.

Amennyiben szeretné, hogy a kezelése holisztikus megközelítés szerint történjen, vegye fel velünk a kapcsolatot a Bejelentkezés gombra kattintással.

További érdekes, hasznos olvasnivalót talál honlapunkon, csemegézzen kedvére!

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!