A nyelvpiercing veszélyei

A nyelvpiercing igen feltűnő testékszer. Szerte a világban elterjedt a fiatalok körében, de vajon a veszélyeivel is tisztában vannak?

Visszatekintés

Komoly múltra tekint vissza a test piercingelése. Nyelvpiercinget már a fakírok is használtak, ezzel bizonyították, hogy nem éreznek fájdalmat a transzállapotban. Tulajdonképpen, ez volt a mai testékszer elődje.

A Bibliában is találunk említést arra vonatkozóan, hogy a test ily módon történő díszítése kiváltság volt, a jólétet és a hatalmat jelképezte. Az ókori Egyiptomban például kizárólag a fáraóknak lehetett köldök piercingje. Az ókori római férfiak mellbimbó piercingje az erő és bátorság szimbóluma volt. A nyelvpiercing az azték és maya kultúrában pedig a természetfelettihez közeledést szolgálta.

Vagányság veszélyekkel

Természetesen, senkit nem szeretnénk arra ösztönözni, hogy bátorsága jeléül ilyen eszközhöz folyamodjon, azonban felhívnánk a figyelmeteket arra, hogy milyen VESZÉLYEI lehetnek!

  • Ha mindenképpen szeretnél nyelv-, ajak-, vagy állpiercinget, azt javasoljuk, hogy kizárólag egészségügyi személy által, ellenőrzött módon tegyél rá szert! Miért?
  • A higiéniai szabályok maximális betartása igen fontos. A nyelvpiercinghez éles tűt használnak, és az eljárás során millió kórokozó juthat be a szervezetbe, a véráramba!
  • Egy veszélytelen beavatkozásnak tűnő tűszúrással fennáll a Hepatitis B, C, HIV és egyéb fertőzés veszélye.
  • Bár szerencsére ritkán fordul elő, de súlyos vérzés jelentkezhet a nyelvben található vérerek tömeges sérülésekor, amit csak a megfelelő képzettséggel rendelkező szakember tud ellátni.
  • Viszonylag gyakori jelenség a nyelv túlzott feldagadása, mely nem csupán ijedtséget, de nyelési és légzési nehézségeket is okozhat! Szakértő hozzáállással csökkenthetőek a rizikófaktorok.

A nyelvpiercing veszélyei a fogakra és a száj egészségére

– A szájban természetesen jelen lévő baktériumok miatt fertőzés léphet fel, mely átterjed az egyéb szájüregi szövetekre is.

– A fémre súlyos allergiás reakció jelentkezhet, ezért kiemelkedően fontos, hogy milyen anyagból készül az ékszer: javasolt a rozsdamentes acél, a 14 karátos arany, vagy a titánium.

– Egy örökké mozgó tárgy jelenléte beszéd és táplálkozás során a fogak letöréséhez, de minimum a lekopásukhoz, sérülésükhöz vezethet.

– Ha a nyelvpiercing kilazul, a lenyelése is komoly veszélyforrás lehet!

A nyelvpiercing egyéb veszélyeiről csak röviden annyit, hogy előfordulhatnak beszédhibák, fájdalmas fertőzések, toxikus sokk szindróma, ciszták, vagy akár némaságot is eredményezhet.

Jó tanács! A piercing behelyezése után kerülendő az alkoholfogyasztás, a dohányzás, és a kávézás a nyugodt regenerálódás érdekében!

További cikkeink

Új technológia a fogászatban

Az első fog-regeneráló gyógyszer emberi kísérletei megkezdődtek, avagy új technológia a fogászatban A fogászat megújulása fog-regeneráló gyógyszerrel A fogászatban forradalmi új technológia hamarosan elérhetővé válhat, köszönhetően egy új fog-regeneráló gyógyszernek,

Elolvasom >>

Arcradírozás – mikor és hogyan?

Miben segít az arcradírozás? Az időjárásnak kitett arcbőr az egyik legérzékenyebb bőrfelület testünkön. Kivédhetetlen, hogy a napsugarak, vagy a hideg, szmogos levegő ne tegyen kárt a hámrétegben, ezért tenni kell

Elolvasom >>

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjen időpontot kezeléseinkre!

A Sorridente Fogászatot keresi?

Jó helyen jár! A Sorridente Fogászat Visage Dental néven folytatja működését. Új néven, új arculattal, de a megszokott minőséggel és magas színvonallal várjuk régi és új pácienseinket!